Аферата в Стайлс

afera stails

Ревюираме още едно приключение с великия детектив Еркюл Поаро, героят на кралицата на кримито Агата Кристи, като този път действието се развива по време на Войната, но в провинциална Англия и далеч от бойните действия.

Възрастна дама бива отровена в собствения си дом и изглежда, че всеки би имал някакъв интерес от смъртта й – двамата й доведени сина, по-младият й нахален съпруг, не е извън подозрение дори един екцентричен доктор. В такава заплетена ситуация не могат да помогнат дори следователите, изпратени от “Скотланд Ярд”, но за късмет в страната е Еркюл Поаро, който се укрива от нацистите. Гениалният белгиец решава да вземе участие в разплитането на загадката – и разкрива почти гениален заговор…

Солидна и интересна книга, пълна с характерните за авторката постоянни обрати, които идват на фона на интригуващи и внимателно изградени характери със сложни взаимоотношения помежду им. Кристи използва много нетрадиционен похват при разкриването на убиеца – сигурен съм, че ще успее да ви изненада. Приятно четене!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор