Арт срещу Валак

Art vs Valak

Дуелите на Цитаделата се завръщат към хардкор ужаса в първия от четвъртфиналите, в който един срещу друг застават клоунът убиец Арт от поредицата Terrifier и явяващият се като монахиня демон Валак от вселената на “Заклинанието”, двама от най-ужасните злодеи, измисляни някога в историята на киното. Победителят от сблъсъка помежду им се изстрелва директно на полуфинал, а Вие можете да гласувате за фаворита си до утре в 12.00ч:

В следващите редове ще може да прочетете малко повече за ПРЕТЕНДЕНТИТЕ…

terrifier terrifying

Арт е убиец, толкова зъл, че бива привлечен да служи на адски сили и самият той да се превърне в безсмъртен демон. Първоначално сериен убиец, който измъчва жертвите си на Хелоуин, маскиран като клоун, той прави опит да се самоубие, когато полицията е близо до това да го арестува, но след това бива върнат към живот от зъл дух и продължава със ставащите все по-извратени свои престъпления, получил сили да манипулира самата реалност. В първия си Дуел на Цитаделата клоунът Арт победи убиеца на деца Уилям Афтън от Нощна смяна във “Фреди”, но сега срещу него застава още по-брутален противник.

valak raw of teeth

Валак, наричан още Маркизът на Змиите, е демон от реалната библейска митология, популярна през средновековието, когато се явявал на опитващите да го призоват магьосници като момче, от чиято уста излиза змия. В хорър вселената на филмите от поредицата “Заклинанието” демонът предпочита формата на монахиня, с която дръзва да се подиграва на Бога. Той е избива монахините от цял манастир в Румъния, след което се измъква и тръгва из Европа, убивайки свещеници наред в търсенето на древна светиня. По-късно Валак става отговорен за страховитите паранормални проявления в Амитивил, щата Ню Йорк и Енфийлд, Великобритания, като в първия измира цяло семейство. При дебюта си в Дуелите на Цитаделата Валак се саморазправи с Червеноликия от поредицата “Коварен капан”, но сега залогът става още по-висок в битката с Арт.

Избирайте внимателно – цената са Вашите души…

Оставете отговор