Араго печели първата номинация за Злодей на годината

arago evil

Императорът на гибелта Араго от анимето Yoroiden Samurai Troopers печели първата номинация на Цитаделата в категорията за Злодей на годината. В американския дублаж на историята, известен като Ronin Warriors, той е прекръстен на Император Талпа.

Номинацията на Араго идва като поредното представителство на класическите аниме шоунени, които ревюирахме в Цитаделата през изминалите месеци от началото на 2022-ра година. Той е демон, който опитва да завладее нашата реалност, като я слее с адското измерение, от което идва. Първоначално се явява на слуги и неприятели като фантом, но истинската ми фигура е на гигантски воин в зловещата броня на самурай. Подробно сме описали делата му в биографията, представяща го за читателите на сайта ТУК.

arago demon lord

Араго е заклет враг на Самураите Ронини, които се мъчат да спрат похода му, без обаче да подозират, поне първоначално, че доспехите, които им дават мистични сили са само части от въоръжението на Императора, внимателно манипулиращ всяка тяхна стъпка. Като злодей той много напомня на Палпатин от “Междузвездни войни”, който спечели наградата ни през 2020-та и макар да не е толкова известен, ще има предимството да бъде единственият аниме представител в категорията тази година. Ще стигне ли това за победата? Решението ще бъде ваше, а гласуването – този уикенд. Преди това, разбира се, ще разкрием и следващите двама участници утре и вдругиден, но засега Ви оставяме в компанията на Араго и Самураите Ронини.

Оставете отговор