Апокалиптично слаб резултат за “Хищни птици” в бокс-офиса

birds_of_prey

Новият комиксов филм на DC “Хищни птици” претърпя тежък провал в бокс-офиса, след като спечели едва 33 милиона долара при дебюта си по американските кина. Това е с точно 100 милиона долара по-малко от дебюта на предшественика му “Отряд самоубийци” през 2016-та година. Общият резултат на филма от прожекциите по цял свят е едва 81 милиона. Това е най-слабият старт на филм от споделената вселена на DC.

Повечето критици и сайтове, които дадоха пълна подкрепа за “Хищни птици” в хвалебствени ревюта, трудно могат да обяснят станалото, но за някои фенове е очевидно какво се е случило. Харли Куин беше най-популярната героиня в “Отряд Самоубийци” и хората я шипваха здраво с Жокера на Джаред Лето. Само че продължението ясно зави в друга посока. Лето беше обиден и прогонен от Ди Си, като режисьорът Джеймс Гън, който ще прави още един “Отряд Самоубийци” (дали след бокс-офиса на “Хищни птици”?), го заля с безпочвени обвинения в социалните мрежи. Рекламата на “Хищни птици” беше, че филмът е за “еманципацията” на Харли Куин и в последните дни преди премиерата си беше открито рекламират като “стритващ мъжете в топките”. Всичко това бе проява на примитивен, агресивен феминацизъм, от вида, който заля Холивуд през последните години и вече потопи редица кандидат-хитове, като шестия “Терминатор” през миналата година. Седмица преди Свети Валентин, “Уорнър” пуснаха филм, който вместо секси шип (от relationship – връзка) на двама готини образи, угоди на политкоректните тепегьози, намиращи отношенията между Жокера и Харли за “токсични” и им пусна феминизъм. Резултатът е най-големият срам за DC от началото на прочутата им споделена вселена, която трябваше да конкурира “Марвел”, а нека бъдем честни – макар и кратка, историята й вече е пълна със срамни моменти.

Следващата седмица се очаква излизането на “Соник” по кината и той по всяка вероятност ще превърне “Хищни птици” в хит за една седмица. А в Холивуд може би ще се научат, че момчетата, фенове на фантастични вселени няма да си дават парите, за да бъдат обиждани от ояли се феминистки на заплата по политическа линия от големите студия. Или поне можем да се надяваме да стане така…

Един коментар за Апокалиптично слаб резултат за “Хищни птици” в бокс-офиса

  • Alexander  :

    “Уорнър” развеселиха народа – филмът е със сменено име “Харли Куин и Хищните птици”. Явно в името е било проблема 😀

Оставете отговор