“Анивенчър Комик-Кон” отменен заради коронавируса

spidey comic con aniventure

С голямо съжаление сме принудени да съобщим, че четвъртото издание на фестивала “Анивенчър Комик-Кон” е отложено от септември 2020-та за септември 2021-ва година. Така хубавата традиция на фестивалите “Анивенчър”, прераснали в “Комик-Кон”, на практика се прекъсва. Организаторите споделят:

За съжаление, заради световната епидемия от коронавирус и продължаващата вече няколко месеца битка по света с тази нова криза, решихме, че колкото и трудно да е това решение, би било най-разумно да отложим нашите планове. Защото Aniventure Comic Con не е само мисия, фестивалът се превърна и в дом за много млади хора, и за онези с нестандартни интереси и виждания за света. Тези хора са бъдещето на България и точно затова смятаме за наш основен приоритет тяхното благополучие, здраве и безопасност.

От “Анивенчър Комик-Кон” все пак казват, че макар и с тъга, това решение е било взето и с “голяма вяра в бъдещето” и се надяваме скоро да имаме повод да пишем за тях. За съжаление, не всички в България са на висотата на тяхната култура и поради масовите струпвания на хора през последните седмици, болничната картина в страната рязко се влоши, като се увеличава броят на заразени и починали. След вчерашния многохиляден протест е много вероятно есента да стигнем до много тежък сценарий като в Италия и Испания, който да отмени и планираните от нас клубни сбирки и дори провеждането на годишните фентъзи награди в зала. Ще стискаме палци да избегнем най-лошия вариант, а на “Анивенчър” пожелаваме да се върнат на сцена възможно най-скоро!

Coronavirus

Оставете отговор