Ана Хелс с добри думи за “Тримата вълшебници и Златното руно”

final cover three wizards

Блогърката Ана Хелс, която е един от утвърдените рецензенти на фентъзи и фантастика у нас, написа добри думи за “Тримата вълшебници и Златното руно”, моята пета самостоятелна книга, която излезе преди около месец благодарение на издателство “Горната земя”.

“Тримата вълшебници и златното руно е лек реверанс към доброто в Хари Потър”, започва ревюто си Хелс и описва сюжета на книгата, като обаче не пропуска да упомене, че аналогиите не са само с романите на Дж.К. Роулинг. “Всичко започва, когато в училището за вълшебници идва зъл магьосник с умело прикритие и подкрепата на всички изчадия адови. Търсенето му е насочено към специален артефакт – златното руно, с помощта на който ще се отворят вратите към измерение, от което и Клайв Баркър ще потрепери”, казва рецензентката. Тя нарича книгата “Урок по екипна работа и искрена емпатия” и казва, че заедно с друга детска книга от същото издателство, “Дея Орхидея”, това са “Два прекрасни подаръка за деца и възрастни, които ще направят всяка ваканция истински запомнящо се време за малките читатели, че и на техните родители. Подарете си прекрасни истории, разказани леко и бързо четимо и за големи, и за малки. За една топла, книжна Коледа.”

Може да си поръчате “Тримата вълшебници и Златното руно” от ТУК!

По-рано тази година Ана Хелс написа хубави думи и за “Звездата на Гибелта“, моята четвърта самостоятелна книга от миналата година, в която твърди, че “Сашо Драганов след епоса си за тъмни елфи и вампири, се осмелява да погледне в съвършено нов свят, където не се свени да омеси Терминатора с Марс на Джон Картър, и то с така впечатляваща авторска лекота, че дори за секунда да не се осъмним във възможността магия и технология да съжителстват в една и съща вселена”.

“Звездата на Гибелта” пък може да се вземе от ТУК!

star of doom spam

Оставете отговор