Анаконда

Anaconda-movie-poster

Горещите летни вечери са време, идеално за да може човек да разпусне с някой неособено остър филм с готино чудовище и добро предложение в този стил е хорърът “Анаконда” от 1997-ма година, заснет с участието на Дженифър Лопез, Оуен Уилсън и Джон Войт. Наскоро той бе излъчен по една от кабелните телевизии у нас, аз си го припомних и сметнах за необходимо да му приготвя ревю за сайта.

Екип журналисти от популярно списание тръгват по следите на изгубено индианско племе, живеещо в джунглите на Амазонка, опасно място, известно с богатото си биоразнообразие, което включва и анаконда, легендарната змия, достигаща дължина от над 10 метра. Техен водач е красива и борбена млада жена, чиято роля се изпълнява от певицата Дженифър Лопез. Тя обаче попада в капана на стар опитен ловец (Джон Войт), който има нужда от стръв, за да улови жива анаконда и да спечели награда от един милион долара затова. Ловецът примамва жертвите си, като се представя за бедстващ, а после обещава на нищо неподозиращите си спасители, че може да ги изведе до племето, което търсят – Народа на мъглата. В действителност обаче, той ги отвежда до леговището на анакондата, а огромната змия вижда в новодошлите само закуска, с която да напълни стомаха си…

anaconda vs john voight

“Анаконда”, ако трябва да бъдем честни, е доста тъп филм, но въпреки това става за приятно изкарване пред телевизора, ако сте в настроение за такъв тип история. Екипът актьори се справя сносно с работата си въпреки постния сценарий, като специално внимание заслужава ветеранът Джон Войт, изпълнил страхотна злодейска роля. Чудовището също е готино, като ефектите са повече от впечатляващи за времето си. Финалната битка е пълен абсурд, но въпреки това си я бива като зрелище. Ако сте гледали “Мега звяр” и търсите друга история с подобно хищно животно или пък не ви се дават пари за кино, “Анаконда” е възможна алтернатива.

Тагове:  

Оставете отговор