Анабел

annabelle_ver2

След като харесах втория филм от поредицата “Заклинанието”, който за мен компенсира скучната първа част, реших да гледам и междинния хорър в същия свят “Анабел”, излязъл по кината през 2014-та година. Негов режисьор е Джон Леонети, а историята разказва за зловеща кукла, около която се случват необясними събития.
Всичко започва, когато младото семейство на бременната Мия и мъжът й Джон, който е лекар, биват нападнати от сектанти-сатанисти, които се опитват да ги заколят без причина. Само бързата намеса на полицията спасява семейството, а бебето за щастие се ражда без проблеми. Проблемна обаче е куклата, в която една от нападателките – млада жена на име Анабел – е покапала с кръвта си. Зловещата фигурка, която иначе е рядка и радва всички колекционери, започва да се мести насам-натам из новия апартамент на Мия и подлага на риск живота и здравето на дъщеря й…
“Анабел” е прилично направен хорър с нелоши актьори и ефекти, а на моменти успява да стресне зрителя, но като цяло не е особено впечатляващо предложение в жанра и бледнее както пред основните филми от поредицата “Заклинанието”, така и пред далеч по-силната класика за кукла убиец “Child’s Play”. Казано с две думи – средна работа.

Тагове:  

Оставете отговор