Алукард срещу Гилгамеш

alucard vs gilgamesh

Дуелите на Цитаделата за 2021-ва година стигат и до полуфиналната си фаза, жребият за която изтегли по време на ваканцията ни д-р Искрен Иванов, заместник-председател на клуба. Той получи правото да избере съперник на Алукард от “Касълвания”, лидерът в класирането досега по общ брой гласове. Ръката му се спря на Гилгамеш от Fate/Stay, героят, който досега вървеше непосредствено след него.

От началото на Дуелите Адриан Цепеш-Алукард не е срещал сериозна съпротива. В първата си битка, която откри сезонът, вампирът се справи с полубога Херон от “Кръвта на Зевс”. Във втората, той надделя над Чикаге Казама, чистокръвния демон они от анимето “Хакуоки”. В нито една от двете битки нямаше момент, в който да изглежда, че той може да загуби. Дали това означава, че няма кой да го спре или че досега не е срещал равностоен противник?

Гилгамеш вече победи един вампир – в първата си битка за годината, когато се изправи срещу Разиел от Blood Omen и надделя над него в двубоя, до този момент предизвикал най-сериозен интерес от страна на феновете. Но във втората си битка шумерският цар, за който е написано първото литературно произведение в света, през цялото време отстъпваше срещу Сефирот от Final Fantasy и чак накрая измъкна победата. Ще удържи ли стомната и трети път или най-после ще се счупи?

Личното ми очакване беше тези двама герои да се срещнат на финал. Но съдбата ги изправи един срещу друг по-рано. Един от тях ще може да се бори за титлата, печелена в предишни години от култови герои като магьосника Хари Потър и Симба от “Цар Лъв”. Но кой? Гласувайте във “Фейсбук” до утре в 12.00ч!

Тагове:  ,

Оставете отговор