Алеята на книгата започва в деня на Съединението

chinese tales

В деня на Съединението, може би най-българския празник, който честитим на читателите ни, започва и Алеята на книгата в София, едно от най-големите литературни събития в родината ни. Както обикновено в шатри по булевард “Витоша” и парка пред НДК ще се продават книги на някои от водещите издателства у нас.

ИК “Миранда”, които бяха отличени като Издателство на годината на юбилейните ни награди по-рано тази година, са на шатра #1 и отново предлагат на читателите страхотни книги за деца, като най-новият им хит е “Китайски приказки” с илюстрации на великия художник Либико Марайа. Друг хит е “Петльо и Лиса”, три приказки, илюстрирани от друго голямо име – Вадим Лазаркевич.

city of statues

“Ерго”, които тази година са водещи в издаването на българска фантастика, са в шатра #38. Там може да откриете “Градът на статуите”, новият сборник от талантливата наша писателка Анна Гюрова, която в събота на 11-ти ще раздава автографи на феновете между 16 и 17ч. През целия уикенд плътно на маса ще бъде пък Бранимир Събев, председателя на писателския клуб “Лазарус”, който ще рекламира на читателите новата хорър антология “Ужас” и авторския си научнофантастичен роман “Сърца от стомана”, носител на наградата ни за Българска книга на годината през 2019-та.

ujas

В шатра #26 ще намерите “Плеяда”, които са убедени, че “Тя винаги се завръща” авторът Джонатан Д. Баркър се утвърждава като съвременен наследник на великия Стивън Кинг, нещо, за което свидетелства и преводачът на книгата Сибин Майналовски. На книжния панаир ще може да откриете и повечето големи издателства като “Хермес”, “Бард”, “Колибри”, “Сиела” и “Инфодар”, но за съжаление ги няма някои любимци като “Егмонт” и “ИвиПет”, без които усещането не е съвсем същото. Все пак се надяваме Алеята на книгата да Ви зарадва с добра реколта от нови четива.

hearts of steel

Един коментар за Алеята на книгата започва в деня на Съединението

  • Alexander  :

    Препоръчвам и щанда на Hobby Games – идеален за феновете на манга и аниме.

Оставете отговор