Алекс Симънс

alex simmons the lion king

Алекс Симънс е американски писател от африкански произход, автор на множество книги и комикси. Той е известен като създателя на Копа, първия син на Симба в поредицата “Цар Лъв”.

Като автор Симънс не постига успех веднага в кариерата си, като първоначално е трябвало да пише множество книги за различни издатели под псевдоним. В началото на кариерата си той е работил и като актьор, изпълнявайки роли в постановки за деца и възрастни, както и в някои филми. През 90-те години той пише романи по три известни анимации на “Дисни”. Това са “Цар Лъв”, “Аладин” и “Покахонтас”. Неговата поредица “Цар Лъв: Шест нови приключения” постига успех сред феновете, тъй като в нея той запознава читателите с Копа – син на Симба и Нала. Този герой по-късно е пренебрегнат от филмите, но  почитателите на поредицата никога не го забравят. Най-известната му книга “Приказка за двама братя” пък за пръв път среща читателите с младостта на Муфаса и Скар.

Симънс също така пише и редица комикси, включително за супергероя Батман, а също и за Тарзан. Алекс е автор и на романи по вселената на “Марвел”. Един от тях е за новия капитан Америка, Сам Уилсън, а друг – за Черната пантера, като в него се разказват “Приказки от Уаканда”. Симънс е организатор и на редица фестивали,  сред които детския “Комикс-Кон”, а лична негова кауза е повишаването на грамотността сред младите. Освен да пише и да говори пред публика, той обича и да пътува по света. Като автор, той не е много познат у нас, но заради приноса му към поредицата “Цар Лъв” го представяме в Цитаделата 🙂

A Tale of Two Brothers

Тагове:  ,

Оставете отговор