Алекс Лъва

Alex_the_Lion

Алекс Лъва е главният герой в поредицата анимационни филми “Мадагаскар”, дело на компанията DreamWorks. Той е озвучаван от популярния комедиен актьор Бен Стилър.

Алекс е роден като Алакай в африкански резерват и още от малък озадачава баща си, тъй като вместо по лова и битките, все се увлича по игрите. Когато баща му бива предизвикан от друг лъв, Алакай бива отвлечен от ловци и в крайна сметка предаден на зоопарка в Ню Йорк, където става звезда. Освен, че нюйоркчани се влюбват в него, Алекс се сдобива и с добри приятели като зебрата Марти, жирафът Мелман и хипопотамката Глория. Животът му е прекрасен и той се смее на Марти, който мечтае за дивото, но когато пингвините избягват на свобода, Алекс също бива въвлечен и в крайна сметка се озовава на островът Мадагаскар, където трябва да преодолее пристъпите на глад, които го карат да вижда другарчетата си като пържоли. В крайна сметка лъвът решава да не ги яде, а вместо това се захранва със суши, приготвено от пингвините.

Young_Alex

По-късно Алекс лети до Африка, където се събира с родителите си, но за жалост става жертва на Макунга, врагът на баща му, който го подмамя да влезе в битка, като Алекс мисли, че става дума за танци и бива победен, а после и прокуден от прайда. По-късно обаче той успява да намери изчезналата вода след като в резервата настъпва суша, помирява се с баща си и решава да опита да се върне в Ню Йорк. Пътят го отвежда до Монако, където попада на известен цирк с животни, начело с тигъра Виталий. Макар да са изгубили страстта към професията си, обитателите на цирка биват заразени от ентусиазма на Алекс и правят страхотно представление, което ги отвежда до Ню Йорк. Там обаче Алекс отново бива затворен в зоопарка, но по-късно приятелите му от цирка го освобождават, спасявайки го от злата Дюбоа, зоополицайка от Монако, която иска главата му.

alex the lion

Алекс е хумористичен, но чаровен герой, който е забавен, трогателен и често пъти неразумен. Един от най-популярните анимационни лъвове в историята, той е поредният персонаж, сдобил се с биография в Цитаделата.

mada 3

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор