“Аладин” на първо място в бокс-офиса

aladdin-movie-banner-disney

Новият игрален филм “Аладин” на Гай Ричи, който е римейк на култовата анимация от 90-те, застана на първо място при дебюта си в бокс-офиса. Преразказът на легендарната приказка спечели 86,1 милиона долара в Щатите, като се очаква в края на утрешния ден, който също е почивен в Америка, резултатът да мине 100 милиона долара. “Аладин” печели още 121 милиона от останалата част на света, като най-голям принос затова има Китай с 18,7 милиона, следван от Мексико с 9,2 и Обединеното кралство с 8,4 милиона. Така общият резултат стига 207 милиона долара и успокоява “Дисни”, които в последно време имаха проблеми да наложат свои продукции, които не излизат под чадъра на “Марвел”.

Третият филм от екшън-поредицата “Джон Уик” с участието на Кеану Рийвс взе 24,3 милиона долара и запази силно представяне. Общият резултат на продукцията до момента е 175 милиона долара за целия свят.

“Отмъстителите: Краят” продължава да привлича зрители, като е на трето място в седмичната класация с 16,8 милиона долара за уикенда в Щатите. Общите му приходи за 2, 677 млрд долара, на 111 милиона долара зад лидера за всички времена “Аватар”. Изглежда борбата за този рекорд ще продължи и през следващия месец.

Следващият уикенд обаче всички тези хитове ще имат колосален съперник, а именно Годзила, вторият филм от новата поредица за който, излиза на голям екран.

Тагове:  

Оставете отговор