Аксел

Axel

“Аксел” е научнофантастичен филм на “Нетфликс”, излязъл през 2018-та година, когато поради спецификата на сюжета си и обективна разлика в качеството, остана в сянката на “Бъмбълби”. Сега обаче е идеалният момент да наваксаме с пропуснати филми, затова му четете и ревюто в Цитаделата.

Майлс е млад мотоциклетист, чиято кариера изглежда достига тавана си не поради липса на талант, а това, че финансовите възможности на баща му, който спонсорира кариерата на сина си, са крайно ограничени. Момчето опитва да се сприятели с по-богат състезател, като идеята е да стане част от отбора на неговия доста заможен баща, но вместо това бива прецакано с грозен номер, който го остава контузен насред нищото, с клип, споделен в социалните мрежи. Докато се прибира, младежът чува ръмжене насред изоставени руини и попада на смайващо откритие – куче робот, разработено от армията, което е избягало от стопаните си. Между двамата възниква дружеска връзка, но военните си искат бойната машина обратно…

Axel doggo

“Аксел” е филм, който ме остави със смесени чувства. Идеята е готина, героите също, ефектите са на ниво, но сюжетът и динамиката куцаха, основно заради липсата на силен антагонист (лош робот щеше да дойде идеално на филма). Така предполагаемо мотъщият Аксел, макар и сладък, изглежда сравнително кекав и редовно се чупи, а отсъствието на напрежение се компенсира от свръх сълзлива сантименталност. Затова и крайната ми оценка за филма е отрицателна – макар и с отделни хубави мигове, като цяло ми беше скучен. Все пак обаче, ако сте в настроение, може да му дадете шанс – току виж сте се оказали не така кисели като мен и го харесате.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор