“Аквамен” с мощен дебют в Китай

aquaman poster

Супергеройският филм “Аквамен” на режисьора Джеймс Уон (“Заклинанието”) потвърди очакванията, че може да се окаже спасителен за проблемната киновселена на Ди Си. Така поне изглежда след дебюта по китайските кина, от които за първия си уикенд събра масивните 95 милиона долара и така започна ударно преди очакваната си инвазия в Европа и Америка, която трябва да се състои през следващите седмици. Високи са и оценките, поставени на филма от зрители в Интернет, като мнението си за него българите ще могат да дадат след 28-ми декември, когато е премиерата му у нас.

В същото време късметлии и критици имаха шанса да гледат и “Бъмбълби” на предварителни прожекции, като отзивите за него са, че е най-добрият филм от поредицата “Трансформърс” досега и първият с реален сюжет и герои, като в същото време е постигнато подобрение дори по отношение на екшъна. Двамата филма с “Аквамен” излизат едновременно в Америка, но не и в България, където Бъмбъл дебютира на 21-ви. Премиерата на трансформъра в Китай пък бе оставена за януари, след като компанията Tencent закупи правата за разпространението му и го остави за януари.

Китай се превръща в топ дестинация за Холивуд през последните години. Така например макар “Венъм” да бе оплют в Щатите, той направи силен рейд в Поднебесната империя и събра 269 милиона от зрителите там, което придвижи общия му световен бокс-офис на 851 милиона долара – повече от някои филми за Спайдър-мен.

Следете “Цитаделата” за още новини от киното и бокс-офиса!

Оставете отговор