“Аквамен” продължава да царува в бокс-офиса

aquaman poster

“Аквамен” продължава да доминира бокс-офиса в края на годината и показва, че киновселената на DC наистина се завръща триумфално под дирекцията на Джеймс Уон, режисьорът, който почти собственоръчно изгради хорър вселената на “Заклинанието” и бе нает от “Уорнър” да оправи суматохата, останала след Зак Снайдер и Джос Уидън. Новият филм с Джейсън Момоа печели 51,5 милиона долара във втория си уикенд и вече има общо 188,7 милиона в Щатите, като според анализатори вече се движи по-добре от “Лигата на справедливостта” и дори “Пазителите на галактиката”. Филмът е спечелил чудовищните 560 милиона в останалата част от света и така общите му приходи възлизат на 748, като не е изключено това да стане най-успешният филм на DC в историята след втората и третата част на “Черният рицар”. Основна причина за това е Китай, където филмът е спечелил 261 милиона и толкова се е харесал на публиката, че местната комунистическа партия е отпуснала допълнително един месец, през който хората да го гледат.

bumblebee 2018

На пазара в Поднебесната империя ще разчита и “Бъмбълби”, за да постигне добър бокс-офис. Шестият филм от поредицата “Трансформърс” записа втори уикенд от 20 милиона долара печалба, като общите му приходи засега са 66 милиона в Щатите и 156 за света. Това засега е доста зад “Последният рицар”, петият от филмите на Майкъл Бей, заради когото той уж бе сменен като режисьор от Травис Найт. Странното е, че за разлика от “Последният рицар”, “Бъмбълби” има отличен рейтинг от критиката и приличен от публиката. Според “Форбс” обаче Майкъл Бей е отгледал специфичен вид аудитория, която обича свръх експлозивен екшън и трудно свиква с новия стил, който отдава почит към оригиналната анимация от 80-те години. Преди да мине премиерата в Китай е трудно да се правят генерални изводи за представянето на филма, но вече е ясно, че Бей няма така лесно да бъде надминат като топ режисьор на поредицата, а също и че отзивите на фенове и критика не са достатъчни, за да направят даден филм блокбъстър. Все пак добра новина е, че филмът дебютира на първо място в България 🙂 В нашата родина “Бъмбълби” е спечелил 138 551 лева и така е бил най-гледаният филм по Коледа, което е симпатично, на фона на усилията, които положихме и от нашия сайт, за да може тази прекрасна история да стигне до повече хора.

spider-verse christmas

Успехът на “Аквамен”, който освен всичко друго, се радва на радушна подкрепа от женската аудитория, припадаща по Джейсън Момоа, не оставя място за конкуренцията и скъпи проекти като “Мери Попинз” и новият анимационен “Спайдър-мен” също са далеч от снажния островитянин, със световни приходи от съответно 170 и 213 милиона (98 и 103 в Щатите). Самият Момоа обаче показа, че е душа и народен човек, който не ламти за слава, а защитава колегите си. На пресконференция пред феновете, на която бе обиден Супермен на Хенри Кавил, Момоа се изправи и заплаши да дисциплинира невъзпитания хейтър по метода на Макаренско – с бой – а останалите гости изглеждаха възторжени. На такъв човек не можеш да се сърдиш, а не е и разумно, предвид фактът, че освен собствените си мускули, може да разчита на дружба и с енигматичния майстор на бойните изкуства Стивън Сегал, известен с това, че обича да изпробва айкидо хватките си срещу нахалници. Макар в празничната суматоха още да не сме гледали “Аквамен”, ние честитим успеха на Момоа и се надяваме на още качествени филми с марката DC и през следващите години.

seagal aquaman

Оставете отговор