“Аквамен” мина милиард, “Бъмбълби” на “солидна печалба”

aquaman posterbumblebee 2018

Новият комиксов хит “Аквамен” от Джеймс Уон изпревари “Черният рицар” на Кристофър Нолан във вечната рансглиста за най-касови филми по света на “Ди Си”! Това стана след като през изминалия уикенд екшънът с Джейсън Момоа достигна приходи от 1 млрд и 20 милиона долара, от които 732 са спечелени извън Щатите. Като се има предвид, че премиерата в Япония тепърва предстои пред февруари е много възможно това да се превърне в най-касовият хит на фирмата в историята, като изпревари “Черният рицар – Възраждане”, който има 1 млрд и 80 милиона. Така “Ди Си” най-после хвърля ръкавица на “Марвел” и показа, че потенциалът на вселената им далеч не е бил използван качествено от Зак Снайдер и Джос Уидън, които работиха по техните филми преди Уон.

Макар и в по-малък мащаб, “Бъмбълби” на Травис Найт също жъне успехи, като за втори пореден уикенд остава начело в Китай. Филмът вече има спечелени 364 милиона долара, от които 108 в Щатите и 109 в Поднебесната империя. “Парамаунт”, които драстично намалиха бюджета спрямо миналогодишният пети филм за “Трансформърс”  обявиха, че филмът вече е изпълнил целите си и е излязъл на “солидна печалба”, като премиерата в Япония предстои и за него през март.

Така две от любимите поредици на фендъма изглеждат спасени. Това показва колко важно е продукциите да бъдат давани на хора с отношение, които си разбират от работата. И ако Джеймс Уон беше доказан като човекът зад хорър вселената на “Заклинанието” и седмата част на “Бързи и Яростни”, то младият Травис Найт, който до скоро бе режисирал само анимацията “Кубо и Пътят на Самурая”, тепърва изгрява. Така в Холивуд се задава ново поколение от талантливи млади хора, достойни да заемат местата си като наследници на великани като Стивън Спилбърг, Джордж Лукас и Джеймс Камерън, които разбираемо вече работят по-нарядко. А за нас остава да гледаме хубави филми!

Тагове:  

Оставете отговор