Аз съм гняв

iamwrathcover-reflux

„Аз съм гняв“ /I Am Wrath/ е екшън от тази година, с който филмовата легенда Джон Траволта /“Криминале“, „Лице назаем“/ влиза в традицията на Лиъм Нийсън и Стивън Сегал, като играе стар командос, който отмъщава за съпругата си.
Всичко започва когато продавачът на коли Станли Хил /Траволта/ отива да се види с красивата си съпруга Вивиан, която е разследващ журналист. В гаража, където е паркирана колата им, ги нападат свирепи улични бандити, които пребиват Хил и раняват смъртоносно Вивиан. По-късно Станли успява да разпознае убиеца в полицията, но му бива съобщено, че показанията му са „ненадежни“ и престъпникът отново е на свобода. Това обаче прелива чашата на търпението за Хил. На младини той се е занимавал с дейност, от която едвам се е отказал и то точно заради Вивиан. Сега нищо не може да спре връщането му към стария начин на живот. С помощта на стар приятел, Станли ще отмъсти за съпругата си на всяка цена…
iamwrath1reflux
Признавам си, че напоследък гледам с огромно удоволствие тези филми, които ми напомнят екшъните от детството ми, когато приключенията бяха хардкор и никой не се тревожеше толкова да не обиди някого. От този тип филми днес най-добри са тези от трилогията „Твърде лично“ с Лиъм Нийсън,  а когато прочетох, че „Аз съм гняв“ е подобна история, веднага реших да го гледам и не съжалявам ни най-малко. Макар вече да е минал шейсетака, Траволта не е изгубил харизмата си на екшън актьор, позната от филми като „Лице назаем“ и „Код счупена стрела“ и се справя отлично с ролята на ветеран командос, принуден от живота да се върне към своята тъмна страна. За разлика от Нийсън и Сегал обаче неговият Станли е една идея по-уязвим, а оттам се получава и по-човечен като образ. Когато обаче трябва, Траволта си е badass. Гледайте филма и сами ще се уверите в това.

 

Оставете отговор