“Аватар: Природата на водата” мина “Титаник”

loak cool

“Аватар: Природата на водата” се нареди на трето място в бокс-офиса за всички времена след поредна силна седмица, в която извоюва сакралните милиони въпреки пряката конкуренция на пуснатия наново за Свети Валентин филм “Титаник”, с който спореше за позицията. В почивните дни преди празника на влюбените историята за моретата на Пандора събра 7,2 милиона срещу 6,7 за историческата драма, а през изминалия уикенд “Аватар: Природата на водата” взе 6,1 милиона, а “Титаник” – 2,2. Така новият филм на Джеймс Камерън изпревари класическия след директна битка – 2 млрд и 244 на 2 млрд и 243 милиона! Един милион долара по принцип са страшно много пари, но на фона на общите суми, спечелени от двата филма може да кажем, че е било победа на косъм!

loak paqkan

Третото място на “Аватар: Природата на водата” ще остане и таванът на филма според нас, тъй като е твърде голяма разликата с втория “Отмъстителите: Краят”, спечелил 2,7 милиарда и първият “Аватар”, заслужил си званието за най-касов филм в историята с 2,9 милиарда. Това обаче не е в никакъв случай лош резултат и опровергава всички, които пророкуваха провал на новия фантастичен епос от Камерън и обиждаха феновете на поредицата му. Остават си с пръст в устата, тъй като “Аватар” заемат първо и трето място в класацията за всички времена, мечтан резултат за всяка поредица.

loak tulkun

Междувременно седмицата видя завръщането на “Марвел” в челото на бокс-офиса. Новият филм “Квантомания”, продължаващ приключенията за Антмен и Осата, взе 104 милиона долара от премиерния си уикенд в САЩ и показва, че популярността на комиксовата поредица оттатък Океана не мърда, тъй като дори подобрява резултатите на първите два филма. Филмът добавя и още 239 милиона долара от други територии, което му отрежда общ резултат от 357 милиона, а това е съвсем прилично. Третият “Антмен” е начело и в България, печелейки над 200 хиляди лева от излизането си по родните кина досега. На второ място е руската анимация “Великото пътешествие 2” с резултат от 148 хиляди лева, но спечелен за две седмици. Трети за уикенда е “Аватар: Природата на водата”, но той мачка всички останали с общите си резултати от 6 млн и половина лева, внушителна цифра за нашия скромен кинопазар.

loak cute nice

Като клуб, наградил “Аватар: Природата на водата” с най-престижната си награда, а именно за Филм на годината, ние сме щастливи от постиженията му и тук е мястото да го поздравим и за още едно отличие – британската награда за най-добри специални ефекти BAFTA! Надяваме се тя да повлече и Оскара, макар че с критиците човек никога не знае. Така или иначе, “Аватар” се утвърди като любима фантастична приказка както по света, така и у нас, а макар да има още какво да бъде казано за втория филм “Природата на водата”, той до голяма степен вече е част от историята на жанра, а ние вече следим за новини, свързани с предстоящата през 2024-та година част трета!

loak profile

Един коментар за “Аватар: Природата на водата” мина “Титаник”

  • Alexander  :

    “Аватар – Природата на водата” вече е най-касовият филм на всички времена в Европа! На тази позиция той изпреварва оригиналния “Аватар” от 2009-та година.

Оставете отговор