“Аватар” отново е най-касовият филм на всички времена!

avatar jake neytiri

“Аватар” отново е най-касовият филм на всички времена! Новината за това дойде този уикенд, след като класическият хит на Джеймс Камерън бе пуснат отново на голям екран в Китай. Феновете в Поднебесната империя са дали на продукцията 80 милиона юана или 12 млн долара. Това стига, за да може научнофантастичната епика да достигне приходи от 2.8 млрд, излизайки пред “Отмъстителите: Краят”, спечелили 2.79 млрд през 2019-та. Новината бе потвърдена официално и от “Дисни”.

“Горди сме да постигнем този резултат”, каза продуцентът Джон Ландау, “но заедно с Джим (Камерън) се радваме най-много затова, че в тези мрачни времена филмът отново е по кината. Благодарим на феновете в Китай за подкрепата. Работим здраво по продълженията!”

Антъни и Джо Русо, режисьорите на “Отмъстителите”, поздравиха Камерън, Ландау и “целият народ на На’Ви” (фантастичната раса от “Аватар”) затова, че са се върнали на върха. Предстои да видим дали “Дисни” ще опитат да пуснат и тях за контраатака и къде точно може да стане това.

Оставете отговор