Аби Шмид

abby

Аби Шмид е героиня от филма на ужасите “Нощна смяна във Фреди”. Тя е по-малка сестра на Майкъл Шмид. Ролята й се изпълнява от Пайпър Рубио.

Аби е родена около десет години преди събитията във филма и е отглеждана от големия си брат Майкъл Шмид. Тя е самотно дете, което общува трудно, изразява себе си основно чрез илюстрации и общува с въображаеми приятели. Аби не е познавала другия си брат Гарет Шмид, отвлечен и погубен като малък от убиеца Уилям Афтън. Няма добър контакт с брат си Майкъл, обсебен от смъртта на Гарет и решен да открие похитителя му, но го предпочита пред алчната си роля, която иска да я осинови само заради социалните помощи за гледането на дете.

Когато Майкъл започва да работи като нощен пазач в пицария “Фреди”, Аби започва да ходи там с него, тъй като бавачката й мистериозно изчезва. В действителност бавачката е била наета от леля й да злепостави брат й, но влизайки в работното му място през деня докато го няма е била убита заедно с помощниците си бандити от роботите на животни в пицарията, които оживяват, обсебени от духове. Аби се сприятелява с духовете, без да е наясно с тази подробност и започва да си общува с тях. Те също я харесват, но Аби не знае, че планират да я превърнат в една от тях, вграждайки я жива в аниматроника.

abby five

Когато Майкъл започва да обмисля все пак да отстъпи Аби на леля си, момичето се обижда много и затова приветства появата на Златния Фреди, непозната до този момент фигура, която идва, за да я отведе в обитаваната от духове пицария. Златния Фреди е убил леля й, но уверява Аби, че тя просто е “заспала” и я отвежда в пицарията, където Чика опитва да я вгради в робот. За щастие Майкъл успява да я измъкне, но тогава и двамата биват атакувани от убиеца Уилям Афтън, организирал наемането на брата точно на тази работа. Оказва се, че той контролира духовете на децата в роботите с помощта на рисунки, показващи го като техен покровител. Аби променя една от рисунките и разкрива на призраците, че Афтън е отнел живота им като деца. Те се обръщат срещу него и го отнасят със себе си.

След този случай Аби започва да се развива много по-здравословно, става по-общителна и подобрява отношенията с брат си. Тя обаче планира да се завърне в пицария “Фреди” при старите си приятели, което по всяка вероятност ще бъде сюжетът в следващия филм.

abby teddy bear

Представена от Александър Драганов

Оставете отговор