Warhammer с огромен ръст на печалбите

warhammer-wordls

Фирмата “Games Workshop”, създателка на игрите “Warhammer” и “Warhammer 40 000”, е отчела огромен ръст на печалбите спрямо предходната година, съобщиха от ВВС. Компанията е навъртяла оборот от 220 милиона лири и печалба от 74,5 милиона за последните 12 месеца, срещу цифри от съответно 158 и 34 милиона за предишния период. Ръстът е такъв, че в Нотингам, където е централата на фирмата, са се раздали 5 милиона лири като бонуси. Увеличението в приходите идва от увеличено потребление в държави извън Обединеното кралство като САЩ, Бразилия и Индонезия, но се дължи също и на смелите решения на компанията, която създаде нов фентъзи свят, придвижи сюжета в научнофантастичната поредица и засили присъствието си в социалните мрежи.

Уорхамър” не е бил в толкова добра форма от години насам, заяви директорът на компанията Кевин Раунтри. А това е само началото.

“Games Workshop” е създадена през 1975-та година от писателите Йън Ливингстън и Стийв Джаксън. Първоначално те продавали ръчно изработени дървени фигурки и били толкова бедни, че спели в микробуса си, за да спестят пари от наем. Късметът им обаче се обръща, когато започват да произвеждат миниатюри, а по-късно и да доставят ролевата игра “Подземия и дракони” във Великобритания. Световете на “Warhammer” са измислени през 80-те и днес са едно от най-популярните фентъзита на Острова, превърнало се и в глобален феномен.

Тагове:  

Оставете отговор