UNREAL TOURNAMENT 2004

UNREAL TOURNAMENT 2004

Aвтор:Razael

Unreal Tournament е е една от най-нашумелите екшън поредици на наште времена. Лично за мен това е най-добрият фантастичен екшън, но няма да ви занимавам с личното си мнение по въпроса. И сега на темата. Първия Unreal Tournament излезе през 1999г. Още тогава играта беше с революционна графика и заедно с Quake III: Arena спореха за първите места в “Залата на Славата” за трийзмерни екшъни.
Освен безмисленият екшън и кланета двете игри си имаха и доста интерес сюжет. И двете игри си имаха свойте плюсове и минуси, а това, което най-много ми харесваше в тях беше невероятната военно-фантастична атмосфера. Обаче темата на този editorial не е Quake v/s Unreal и смятам да карам по същество. Unreal Tournament бе една прекрасна екшън фантастика, в която се наложиха култовите турнирни дисциплини като Capture the Flag и др. Години наред Tournament ме радваше с невероятната си графика, оръжия и незабравими реплики. Обаче всичко хубаво започва да ти писва постепенно. И ето, че още в началото на миналата 2003та година се появи неочаквано Unreal Tournament 2003.: Два пъти по-невероятна графика, същият готин сюжет в, който ще трябва да спечелите турнира, страхотни оръжия, много нови раси и отбори и два пъти по-голяма тръпка. Играта набързо се превърна в хит ала изгуби множество верни фенове, които незнаино защо останаха разочаровани от играта. И въпреки това на WCG(Световните Кибер Игри)стартият Unreal Tournament веднага бе сменен с Unreal 2003.
Но до тук с фактите и историята. Точно преди един месец узнах, че Atari и Epic Games разработват продължение на Unreal 2003 и ще се казва Unreal 2004. А точно преди седмица имах удоволствието да я. играя.
Като нов графичен дизайн и външен вид нищо не е променено но дори така Unreal 2004 внася революция в поредицата. Първите ми впечаления това са две нови дисциплини: Assault – заедно с вашият отбор ще трябва да ръководите обсадата на вражеска крепост или база и да я превземете а после да я браните. Onslaught – с вашия отбор ще трябва да навържете нишка от енергийни пилони по картата и да стигнете до ядрото на вражата база като я унищожите. Вражеският отбор ще се опита да направи същото.Има и още много, които няма да описвам а те са: Last Man Standing, Invasion, Mutant. В тези дисциплини ще можете да използвате и бойна техниха(също както и в останалите дисциплине де!). Военната техника е нещо доста идеино и революционно за тримерните екшъни.Има много карти(всички нива са общо 95. Всичко това обещава доста голямо Single Player игрово време), в които ще можете да упражните контрол над: танкове, бъгита, джипове, хеликоптери, изтребители, стационарни оръдия и мн.др. Такива похвати за сега са използвани и в други хитове като “Battle Field 1942” и “C&C Renegade”.
Опцията да стреляте с два пистолета също е въведена. Има още нови раси, с които можете да играете и множество отбори.Ще имате възможността да избирате измежду 32 боеца.Завръщат се и култовите отбори като: Thunder Crash – предвождан от тунирният герой Malcolm. Robotic Corrupt – ръководени от ъпгрейдваната бойна машина Xan Kreigor(боса в първият Unreal Tournament), Iron Skull – отбора на свирепите извънземни бойци Skaarj, Hellions – безкруполни наемници и престъпници от подземният свят и още много друти. Ботовете, на която и да е трудност, отново ще се учат от вас(също както в първият Unreal)
Сега ще поговоря малко за историята в Unreal Tournament 2004(ако изобщо се интересува някой). Годината е 2362г. най-очакваният турнир е да започне отново. Множество перетнеденти ще се стекът и ще се борят за трофейте за шампионат 2362г. Накратко нищо ново в 25 годишната история на турнирите, кървавият спорт продължава и очаква свойте победители. Ала този път нещата ще бъдат много по-различни от когато и да е било.На бойната машина Xan Kraigor се е гледало като на непобедим и неунищожим противник, до момента в който Малком не побеждава Xan н четвъртия официален турнир. След дълго ваканция Xan се завръща в официалният отбор на корпорация Liandri наречен “Robotic Cоrrupt”. Една от главните цели на робота е да отмъсти на Malcolm.

Обаче Malcolm също претърпява поражение във финалите на последният турнир и е принуден да се завърне в старият си отбор “Thunder Crash”. От своя страна Brock и Lauren(старите съотборници на Malcolm) също се завръщат в старият си отбор “Iron Guard”.
Историята и интригата на всички отбори и голями играчи е доста дълга и смятам , че това е най-важното, което мога да извлека от всичко, което съм видял до сега.
Смятам, че Unreal Tournament 2004 няма да разочарова феновете си а точно обратното! Добрата изненада е , че няма да си ва нужни свръх високи изисквания за да подкарате играта.Датите за поредното продължение “Unreal 2007” все още не са известни, но е повече от ясно, че 2007 ще има!

Оставете отговор