Transformers Zone

Transformers_Zone_OVA_cover_art

Transformers Zone е последният проект от първото поколение на “Трансформърс”, излизал на филм. Той е дълъг по-малко от половин час, с дължината на един епизод, но въпреки това амбициозно продължава историята от сериала Transformers Victory, като вкарва нов протагонист в действието.

След като великия комбайнър Виктори Сейбър, върховен командир на Аутоботите, бива ранен при спасителните операции на взривена планета, новият император на Десептиконите, Виолен Жигер, изпраща към планетата Земя своите девет демонски служители, сред които са познатите от предишни поредици гиганти Предакинг, Кинг Посейдон и Девастатор. Тяхната цел е Зодиака, мистериозен минерал в сърцевината на нашия свят. В него е кодирана силата за създаването на самата Вселена и ако Десептиконите успеят да го откраднат, тогава самото битие ще падне под властта им. След като Виктори Сейбър е ранен, задачата Земята и Вселената да бъдат спасени пада върху раменете на боеца Дай Атлас и неговия спътник Соник Бомбър…

Това аниме, излязло като one shot, е трябвало да бъде началото на нов сериал, но си е останало самостоятелно. Макар да не е нещо особено – Дай Атлас определено не е герой от нивото на Стар Сейбър – аз исках да го ревюирам, за да завърша прегледа си на аниметата от японската версия на първото поколение. Характерен за Transformers Zone е вече специфичния характер на японската митология, който се прокрадва в това свръхтехнологично приключение с мистичните елементи като Зодиака и ясното посочване на десептиконските предводители като демони. По-важното обаче е, че то е краят на едно голямо приключение, каквото е първото поколение за “Трансформърс”, макар поредицата да остава жива в Япония в манга комикси, докато постепенно не се завръща първо с историите за Войните на Зверовете, а после и с анимета като старото “Роботи под прикритие” и “Армада“.

Transformers Zone може да се намери лесно в сайтовете за видео споделяне.

Тагове:  

Оставете отговор