Transformers – Rise of the Dark Spark

Transformers – Rise of the Dark Spark


Author: DARTH_SIDIOUS
Date: 10.10.2015


Ето че дойде моментът да продължим нашето приключение в света на Трансформърс. И докато в предишното си ревю ви говорих за Падането на Кибертрон и тъжната съдба на този невероятен свят днес ще ви разкажа за една искрица надежда, която направи приятели две раси – хората и аутоботите. Искрицата, която продължи да гори в гърдите на Оптимус Прайм дори и след завладяването на неговата родна планета.

Кибертрон е паднал. Въпреки, че Мегатрон е успял да установи почти пълен контрол върху планетата, тя на практика е напълно унищожена от войнатаи не можа да дава живот на нови трансформъри. Това обаче ни най-малко не тревожи лидера на десептиконите. Неговата цел сега е да унищожи и последните, които дръзват да оспорят неговата власт – аутоботите, водени от Оптимус Прайм. С помощта на своя учен – Шокуейв, Мегатрон успява да разкрие мрачна тайна, която дреме в недрата на Кибертрон. Това е древен артефакт, чието име само по себе си предизвиква ужас – Тъмната Искра. Тя съдържа в себе си същността на Юникрон – архиврагът на Праймъс, демоничният планетоид, за чиято пословична жестокост се носят легенди. Артефактът дава на всеки, който го притежава неизмерима мощ – контрол над времето, възможност за изкривяване на реалността, огромна сила…с една дума, всичко, за което Мегатрон някога е мечтал. Тази мощ обаче идва на ужасна цена, която изследователите на Тъмната Искра са документирали в своите спомени – всеки, използвал мощта й нова обсебен от тъмната същност на Юникрон. Ето защо те са я скрили дълбоко в недрата на Кибертрон, в Кристалния град, където са я оставили на грижите на Древните пазители – могъщи роботи, чиято мисия е да не позволяват на никого да я открие и използва. Научавайки за всичко това водачът на десептиконите изпраща Саундуейв, Старскрийм и Шокуейв да намерят артефакта и да му го донесат. Научавайки за плановете на Мегатрон, Оптимус Прайм разбира се, че ако Тъмната Искра попадне в ръцете на неговия противник това ще бъде краят не само на аутоботите, но и на стотици други светове. Водачът на аутоботите изпраща Айрънхайд и Сайдсуайп срещу десептиконите, а той и неговият най-верен приятел Бъмбълбий успяват тайно да проникнат в крепостта на Мегатрон. Там Оптимус се надява веднъж завинаги да приключи с Мегатрон преди Тъмната Искра да е попаднала в ръцете му. За разлика от войната за планетата обаче залогът този път е прекалено голям. Ето защо поредният сблъсък между аутоботите и десептиконите привлича вниманието на наемника Локдаун, който по това време се намира близо до планетата Земя. И докато Оптимус и Мегатрон са вкопчени в постоянни битки помежду си Локдаун съставя кошмарен план – той решава да се възползва от съперничеството им и да присвои артефакта за себе си, след което да върне времето назад и по този начин да хвърли цялата Галактика в още една война между аутоботи и десептикони. И всичко това – само за да има какво да лови.

Кои са героите в играта? На всяко ниво имате възможност да играете с различни герои. Особеното в случая е, че няма как да избирате кои да са те. Това обаче не ви ощетява много тъй като ще получите възможност да играете мисии и с всички основни аутоботи и десептикони. Фракцията на аутоботите е доста цветна. На първа линия отново е водачът им – Оптимус Прайм, с който ще имате възможност да играете в продължение на две мисии. Представени са още Бъмбълбий, Джетфайтър, Джаз, Сайдсуайп. Новото лице е Дрифт – аутоботът – самурай, който до този момент отсъстваше в изминалите игри. Той е много забавен и играта с него със сигурност ще ви хареса. Не мога да пропусна Гримлок – играта с него е истинско удоволствие, защото той просто тича и удря всичко по пътя си. Особено впечатляваща е хватката му, с която захапва противниците си или ги сграбчва. Десептиконите в играта също са добре застъпени. На първа линия тук е Мегатрон, а тримата му основни велможи – Саундуейв, Старскрийм и Шокуейв го следват неотлъчно във всяка мисия. Новото лице при тях е Суиндъл – изключително силен и коварен десептикон, силно верен на каузата. Локдаун също присъства, но с него не може да се играе.

Геймплеят отново е невероятен. Разполагате с огромен набор от оръжия. В играта отново може да се насладите на класиката: фотонният бластер за далечно стреляне, лазерният снайпер, гранатометът. Наред с това създателите на играта очевидно са заложили и на ново поколение оръжия. Особено впечатление правят Корозивния бластер и Хипнотичният лъч. Първото оръжие разтапя всеки враг, по който стреляте, а второто го поставя под mind control. Отново имате право на множество джаджи – бомбички, мини, генератори за черни дупки и т.н. В играта можете да вдигате и level, което ви позволява да ъпдейтвате оръжията си и да отключвате нови. Освен това за всяко постижение в играта получавате сандъчета, които може да отключвате от старт менюто. Те съдържа бонуси и други интересни неща, които може да ползвате по време на игра. Всеки трансформър има специално умение – Оптимус например има щит, Джаз може да скача в лазерно въже, Дрифт прилага самурайски хватки и т.н. Нововъведението са хаковете, които получавате в хода на играта. Примерно ако отключите хак “tough enemies” и решите да го сложите в инвентара си враговете стават по-силни, но за всеки убит враг получава 300 опит отгоре. Хитро, а?

В заключение, мога да кажа, че останах доста доволен. Битките са страхотни, героите са много забавни, играта е направена наистина професионално. Горещо я препоръчвам, защото в нея аутоботите спасяват от унищожение не само техният нов дом – Земята, но и цялата Галактика.

 

Оставете отговор