The Man from U.N.C.L.E.

The_Man_from_U.N.C.L.E._(film)_poster_2

Малко са качествените шпионски филми днес и определено този е един от тях. Това, което се явява общ недостатък на такива продукции е тяхната прекалена политизация. Но в тази продукция няма да видите такова нещо. Тук приключението е водещо, като го съпътстват много екшън и смях.

8dfc2c1d734f4f32640b94ff6e6ce35f

Началото на филма ни отвежда в Източен Берлин. Студената война е в разгара си, суперсилите търсят начин да постигнат надмощие една над друга, а целият свят бъка от тайни агенти, които работят в тази посока. В една късна вечер американският агент Наполеон Соло прекосява „червената граница“ за да отвлече от столицата на ГДР скромно момиче, което всички наричат Габи. Всъщност обаче тя е изключително важен и за двете суперсили човек тъй като баща й е не кой да е – д-р Удо Телър, един от главните механици на Хитлер, отговорен по секретен нацистки проект. Проект за изработване на оръжия за масово унищожение, което по-късно става известно като ядрена бомба. Соло успява в мисията си тъй като Габи се съгласява доброволно да тръгне с него за да види баща си, с който не е била от малка. Но КГБ не спи. Информирана за планираната операция, КПСС изпраща най-добрият съветски агент – Илия Кирякин да убие Соло и да отведе Габи в Москва. След кратък сблъсък Соло и Габи успяват да избягат. Рано на другия ден обаче Наполеон научава от шефа си една шокираща новина – ЦРУ го изпраща в Рим с Габи. Там той трябва да издири д-р Телър и да чака второ нареждане. И за да стане по-лесно с него отива дъщерята на доктора. Но интересното тепърва предстои – Соло научава, че Телър е започнал работа за терористична неонацистка групировка и затова ЦРУ и КГБ са сключили взаимно споразумение – да си сътрудничат за не се сдобият терористите с ядрена бомба. И така Наполеон ще трябва да работя заедно с…Илия, своя доскорошен най-голям враг.

the-man-from-uncle-armie-hammer

С чиста съвест мога да кажа, че триото игра най-добре от всички. Хенри Кавил беше неотразим в ролята на Наполеон Соло – образът не е загубил нищо от своя оригинал през 60-те. Супермен се представи като един достоен наследник на легендарния Робърт Ваг. Същото се отнася и за Арми Хамър, който изигра изключително успешно руски шпионин, макар и американски актьор. Екипът им с Хенри работеше толкова добре, че смело мога да кажа, че Уорнър трябва да почват да търсят място на Хамър в Лигата. Главната женска роля беше изиграна на изключително високо ниво от Алисия Викандър, която играе Лара Крофт в новия филм по Tomb Rider. Главните злодеи се отличаваха с двама актьори. Първо, това беше звездата от Пазителите на Галактиката 2 Елизабет Дебички, която игра кралица Ейша. Същата актриса озвучава и няколко последователни образа в летния хит Валериан и градът на хилядите планети. В този филм Дебички влиза в ролята на графиня Виктория Винчигера – терорист и ръководител на организацията, мечтаеща за възраждането на Третия Райх. И разбира се Силвестър Грот в ролятана чичо Руди – най-отвратителният от всички злодеи, откровен фашист, специализирал при д-р Менгеле.

unc2

В заключение, мога да дам само една препоръка към този филм – гледайте го, защото ще ви напълни душата. Аз лично искрено се забавлявах с всички герои и мога само да похваля режисьора, че политиката е отстъпила място на екшъна. Наздраве!

Оставете отговор