Tales of the Teenage Mutant Ninja Turtles (Nickelodeon S5)

Tales of the TMNT

Петият и последен сезон от анимацията на Nickelodeon за Костенурките Нинджа излезе през миналата година. Той се казва “Tales of the Teenage Mutant Ninja Turtles” и представлява антология от отделни истории за любимите герои, като ги изпращат ту в миналото, ту в бъдещето, ту в алтернативни реалности.

Супер Шредер, страховитият враг на Костенурките Нинджа, най-после е загинал, покосен от меча на Леонардо. Преди това обаче проклетият злодей е успял да отнеме живота на учителя Сплинтер и сега Лео е принуден да влезе и в ролята на сенсей на своенравните си братя Рафаел, Донатело и Микеланджело. Старите врагове обаче няма да го чакат да влезе в ритъм. Въпреки загубата на ръката си, Тигровия Нокът не се е предал, а потъва в занимания с мистицизъм, докато за наследството на клана Фут започва битка на повърхността между тайнствен сляп мечоносец, Караи и дон Вициозо. Тигровия Нокът обаче е с крачка пред останалите, тъй като успява да призове демон от преизподнята – Каваксас, който му обещава, че може да върне Шредер към живот с черните си магии. Сега Леонардо и братята му ще трябва да се изправят срещу същество от изцяло друга реалност…

Kavaxas_End_Times

Това е само първата от историите, разказани в петия сезон от “Костенурките Нинджа” на “Никелодеон”, а в следващите костенурките се бият още със стари врагове като невидимия саламандър, който вече може да се телепортира и инсектоидния лорд Дрег, с черния вълчи магьосник Джей, запратил ги в една алтернативна средновековна Япония, както и с класически чудовища като Дракула и Франкенщайн. Признавам си, две от сюжетните линии ми дойдоха в повече и ги прескочих, но повечето ме зарадваха много, като тези с Каваксас и заека самурай Миямото Усаги заслужават специална похвала. Най-доброто обаче е оставено за накрая, когато Костенурките от света на старата анимация от 80-те отново идват в този на нашите герои, за да им помогнат срещу оригиналните Шредер и Краанг, нападнали съвременен Ню Йорк с цялата мощ на Технодрума… Това е и достоен финал не само на този сериал, ами и изобщо на историите от вселената на Костенурките Нинджа, макар да знаем, че при толкова популярни герои това е само условно – в края на годината очакваме новото им превъплъщение в “Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles”. Дотогава обаче “Никелодеон” могат да се гордеят със завършения си сериал, а за мен остана удоволствието да го гледам и представя пред вас, читателите на сайта 🙂 Booyakasha!

Оставете отговор