Starship Troopers

Starshiplogo

автор: Razael

 Новите “Звездни Рейнджъри” най-вече са факт. Да “вече” защото не става дума за стратегическата игра “Starship troopers” която излезе преди няколко години, а за изцяло нов 3D екшън от първо лице. Фирмите, които ме зарадваха с игра по любимата ми тема “Starship Troopers” са Empire Interactive и Strangelite. Създателите са се постарали да дадат най-доброто от себе си за да се получи качествен екшън и са успели. Новите Звездни Рейнджър успешно успяват да слеят идеите от предишната игра, филма и книгата  на Робърт Хайнлайн.
Краиният продукт от играта е повече от задоволителен. Единственото, което ме тревожи, че този екшън ще си премине незабелязан покраи титани като Quake 4 и Battlefront 2. Но винаги има надежда играта да успее защото веднага след излизането й тя бе позлатена. Позлатявам е и аз, защото тази игра е всичко, което бих искал в манията ми към Звездни Рейднжъри, а именно да се спусна долу и да трепя пришълци до изнемога.
Играта. Вие започвате като новобранец в елитният отряд на мародерите. Елитна формация от бойци на Федерацията, които са подвижна смърт на крака. Те изнасят най-тежките моменти в битките на гърбовете си и без тях  Федерацията би изгубила страшно много. Започвате в командният кораб на флотата при десанта на планетата Хесперус. Същинската част започва когато трябва да бъдете свален инцидентно на планетата за да помогнете на гинещите войници. Понеже сте мародер имате удоволствието да летите до долу в капсула, а не в десантно корабче както редовите войници. Приземявате се успешно и от там започва същинското клане и опитите ви да спасите цялата кампания за планетата от пълен провал.

Нататък мисиите стават все по-трудни, видовете архниди все повече и все по-опасни. Интригата и сюжета се засилват и играта се превръща в нещо повече от Kill’em all. Не веднъж ще ви се налагате да нахлувате в превзети от насекомите атомни реактори и да спасявате Psi-ops генерали. Ключови моменти във вашата кампания ще са унищожението на важни вражески постове, елиминирането на люпилните на насекомите и мн. др. За съжаление голямото разнообразие свършва до тук защото през цялото време битките се водеха да планетата Хесперус, което в един момент дотегна.

Най-готиното обаче е, че архнидите не спират да прииждат. Не един или два пъти съм стигал до момента когато всички амуниции свършват и трябва да си пробивам път в боя с плазмена пушка, която е много неефективна срещу по-бронирани насекоми.Това е доказателство, че играта не е никак лесна. Дори на трудност “easy” можете да си скъсате нервите. На средна степен е почти невъзможно дори в началото, а на ми се иска да си мисля какви психопати играят на “hard”. Редовно около вас ще търчат и ще ви помагат войници, те обаче няма да си от голяма полза защото при масите от архниди, които ви се изсипват хората ви измират като мухи. В по-голямата част от играта вие сте The one man army. За това пък разполагате с броня, която се възстановява и кръв, която също можете да си пълните като намирате аптечки. Оръжията варират от плазмена пушка тип Morita, която няма патрони, но за сметка на това прегрява, чак до Nuclear Louncher. Останалите оръжия са различни модификации на Morita.
Понеже не мога бъда напълно изчерпателен за цялата една игра горещо ви съветвам да си свалите Starship Troopers от торентите на Arenabg.com, ако имате акаунт разбира се. Играта си заслужава, музиката и графиката са страхотни! А мисийте са придрожени със сцени от двата филма.  Единственият проблем са високите изисквания, които стряскат повечето играчи. Аз обаче отивам да избия още няколко насекоми… Вечна слава на пехотата!

 

Оставете отговор