STAR WARS OUTBOUND FLIGHT

STAR WARS

OUTBOUND FLIGHT

Timothy Zahn

автор: Darth Sparhawk

В началото на 2006 година, след дълго чакане излезе новия роман за “Междузвездни Войни” от човека, който до голяма степен популяризира Разширената Вселена и започна наследството от стотици книги и комикси – Тимъти Зан. С тази книга Зан, както и самия Лукас с новите филми, се връща назад в историята на Галактиката, 5 години след обсадата Набу (“Епизод І”), когато Републиката е към завършека на един от най-смелите си проекти – “Изходящ Полет” – огромен космически дом, който ще позволи на наелите се да го обитават жители, да опитат да стигнат друга Галактика, нов дом с нови мечти, далеч от политическите игри на Сената.

Горките хора не знаят какво ги чака. Начело на проекта е амбициозния и арогантен джедай Хоръс Кбаот, човек, който вярва, че разбира Силата и повелите и най-добре от всички и е готов да я наложи, независимо от мнението на другите. Кбаот е добре известен на феновете от трилогията “Наследникът на Империята” със своя луд клонинг, но истинския джедай е дори по-страшен. Неговата засилваща се лудост и стремежа му към тотален контрол наистина са стряскащи и читателя усеща почти с ужас обземащата Кбаот лудост и невъзможноста на който и да е – било собствената му падауан Лорана, било наблюдаващите го Оби-Уан и Анакин – да я спрат.

Но Кбаот е най-малкото… “Изходящ Полет” трябва да бъде унищожен според повелята на Ситския Лорд Дарт Сидиъс, а каквото Черния Лорд заповяда, това и става. Неговите подли слуги приготвят засада, която да уникожи проекта, но навлизат в територията на още една заплаха… един млад капитан от странната раса на Чисите, с невероятни тактически умения и мощен ум, решен да защити народа си.

Бъдещия адмирал Траун…

Тимъти Зан и до ден днешен се счита за най-добрия автор в Разширената Вселена тази книга ясно показва защо. Авторът отново изгражда оплетен и пълен с обрати сюжет, като едновременно с това и съумява да използва цялото богатство на безбрежната галактика на “Междузвездни Войни”, съчетавайки в спираща дъха история ранния възход на Траун, падението на Кбаот, прецизните и подли планове на Дарт Сидиъс и дори идващото нашествие на злокобните Южан Вонг.

Можем само да се надяваме “Труд” да издаде книгата във възможно най-къс срок.

Оставете отговор