Star Wars Legacy 16

Star Wars Legacy 16

 

Author: Darth Sparhawk
Date: 16.09.2007

Докато шпионката на Империята Мориган обмисля как да измъкне сина си от лапите на Дарт Крайт, новия император на Ситите разказва странна история на пленения Кейд Скайуокър. Според нея след заповед 66 Крайт станал предводител на армии от Тускени, които станали сериозна планетарна сила на Татуин. Но когато приближил фермата на Оуен Ларс, се натъкнал на Оби-Уан Кеноби, който успял да го победи в драматичен дуел, отсичайки ръката му. След това обаче Кеноби отказал да го убие, въпреки, че Хет предпочитал такъв вариант, отколкото да оцелее посрамен пред войните си и еднорък.
Хет напуснал Татуин, но тук историята му пред Кейд свършила, не разкривайки как той се сдобил с нова ръка (дали е механична или биологична от Южан Вонг), нито намеквайки нещо за това как е станал Сит и дали се е срещал с Вержере, както бе намекнато в предишната книга от серията Legacy of the Force.
По-важното е обаче, че доста трогателния разказ за това как Хет се провалил в опита си да върне земите на прогонваните все по-навътре в Татуин Тускени, как джедаите го били предали и изоставили – всичко това имало дълбок ефект върху Кейд.
Затова в края на комикса, той приема Тъмната Страна и започва да зове Дарт Крайт “Господарю”…

Оставете отговор