STAR WARS Last of the Jedi

STAR WARS Last of the Jedi

 

Author: Darth Sparhawk
Date: 17.10.2006

A Tangled Web
Jude Watson

Джуд Уотсън, опитна в това да забавлява младите – и не толкова млади почитатели на “Междузвездни Войни” ни радва и с петата книжка от своята поредица “Last of the Jedi”. В нея Ферус Олин, някогашен падауан и сегашен бунтовник отива на гости при гарантиралия му мирно посрещане Император Палпатин, който го посрещ с две шокиращи изненади – първата е новия му тебеширено бял външен вид, а втората – предложението Ферус да работи за Империята и да помага за въдворяването на новия ред на ситския лорд. Естествено, верния на приятеля си Кеноби ферус е готов да откаже, но ето, че Палпатин го държи в ръцете си – той е пленил негови приятели и е готов да окаже “милосърдие” само при известно съдействие от страна на Олин. Така нищо неподозиращия Ферус трябва да оправи компютърните системи на една планета и да се сблъска с отдавна забравени врагове като лукавия сенатор Сано Сауро и, по-съществено, набиращия сила и злоба Дарт Вейдър.
А отгоре, Императора наблюдава как пешките се движат, така, както го е предвидил…
Уотсън отдавна си е призната царица на Разширената Вселена и нейните новели ще доставят удоволствие на любителите на бърз, галактически екшън. Моментите, в които Джуд описва действието през погледа на Ситите са редки, но пък затова безценни, а тя не пропуска да вкара и свои образи –дори покойния Занатос бива споменат в един момент.
До края на серията остават още 5 книжки и ще интересно да се види дали Ферус ще успее да се откопчи от мъртвата хватка, в която го нахендриха двамата Сити.

Оставете отговор