Sinister 2 (Греховен 2)

sinister 2

На пръв поглед идеята да направят продължение на “Греховен”, филм на ужасите, който печелеше зрителя предимно с елемента на мистерията около загадъчните записи, на които се случват невъобразими убийства, е лоша. В крайна сметка вече знаем кой е отговорен – изчезналите деца, отвлечени от демона Бугул, а семейството, озовало се на пътя му заради амбицията на комерсиалния писател, изигран от Итън Хоук, е избито. Екипът на режисьора Киаран Фой обаче успява да се справи и макар вторият филм да започва малко тромаво, набира сила и завършва по-силно и смислено от оригинала.

Къртни Колинс е млада майка, която бяга с двамата си синове Дилън и Зак от своя съпруг, редовно пребиващ и тримата. В търсенето на скривалище, тя се заселва инкогнито в стара църква, избягвана от хората заради чудовищни убийства, случили се в нея преди години. Това я среща с частен детектив, познат ни като полицай от първия филм, но уволнен задето е помагал на загиналия трагично писател по разгадаването на случая с мистериозните серийни убийства, чиито жертвих стават цели семейства. Детективът знае истината – че хората са погубени от демона Бугул, изчадие, намиращо нови и нови мишени с помощта на загадъчни филмови записи, които по мистериозен път намират следващия убиец и промиват мозъка му. Сега Бугул и неговите подчинени призрачни деца започват да обсебват плашливия, но изненадващо силен в добротата си Дилън – макар брат му Зак да е този, който иска черната им благословия…

sinister2 demonic kids

Sinister 2 е откровение на съвременния хорър. В началото това не изглежда така и зрителят може да се заблуди, че става дума за филм, направен само за да се спечелят едни пари, но не е така. За разлика от първата част, който просто човърка мозъка и страховете на човека, за да го смачка с противния си завършек, продължението развива много силна история, в която показва две млади души, преживели много, поставени в съвършено идентична ситуация, но направили противоположния избор – с всички последици, които идват от това. Малчуганите Робърт Дениъл Слоун /Дилън/ и Дартаниън Слоун /Зак/ правят фантастични роли като една съвременна, смразяваща интерпретация на Кайн и Авел, като до тях трябва да отлича и Лукас Джейд Зуман, справил се великолепно с ролята на Майло, коварния предводител на призрачните деца, служещи на още по-стилно направения Бугул /Ник Кинг/. Струва си да гледате този хорър, една история, която черпи колкото от модерните крийпипасти за свръхестествени записи, толкова и от вечния мотив за борбата на Доброто и Злото в душата на човека.

Тагове:  ,

Оставете отговор