Nickelodeon Teenage Mutant Ninja Turtles – Season 2

season 2 dvd
Eдин въпрос, останал без отговор след проверката ми в Интернет, не спира да ме мъчи – дали Владимир Радев, продуцента на най-новия сериал по Костенурките Нинджа, е българин, както иска сърцето ми или пък е руснак, както диктува разума. Така или иначе и той, и целият екип на “Никелодеон”, който стои зад анимацията, си е свършил работата перфектно, тъй като вторият сезон от шоуто е още по-силен от първия и макар да не се съмнявам, че има милиони фенове сред най-малките, е направен така, че да намигне, да се усмихне, даже да прегърне по-големите фенове от нас – със сюжетите, стилистиката, героите и цялостната си атмосфера.
TMNT-Banner
След шеметната победа над Шредер и неговите извънземни съюзници Краанг, Костенурките Нинджа прекарват времето си в шеги, закачки, ядене на пица, гледане на долнопробни анимета и тупане по рамото. Учителят Шплинтер, който ги е превърнал в героите, които са, с основание предупреждава, че те са станали твърде самоуверени и скоро събитията потвърждават думите му. Краанг, нелепата раса мозъци от Измерението Х, отново нахлуват в Ню Йорк и в последвалата битка с нинджите, над града се изсипват контейнери мутаген, който предизвикват безконтролни мутации из целия град. Сега Леонардо, Рафаел, Микеланджело и Донатело прекарват цялото си време в търсене на изгубените бурканчета, като ту попадат на стари неприятели, ту на новопоявили се изроди.
season 2
В същото време злият Шредер не спира да се мъчи да отмъсти на Шплинтер, затова, че е откраднал дъщеря му Мива и я е превърнал в безмилостната Караи /да, Шредер е откраднал дъщерята на Шплинтер, но иска да му отмъсти за това – такава е логиката на злодеите. По-сериозно, навремето майката на Караи е избрала Шплинтер и егото на Шредер не го е понесло/. Неговият слуга Брадфорд претърпява нова мутация и се превръща в чудовищния Разар, а към него, учения Бакстър Стокман и ходещата риба Ксевер се присъединява и нов съюзник, Тигровия Нокът, легендарен ловец на глави от Азия, мутирал в бенгалски тигър. Но най-голямата опасност си остават Краанг. Докато снабдяват Шредер с нови технологии, те подготвят нова инвазия над Земята, която ще промени законите на физиката и ще я превърне в зловещо копие на уродливото измерение Х…
season 2 tiger
Вторият сезон на “Костенурките Нинджа” започва ударно, продължава забавно и завършва епично. На практика нямам никакви забележки към екипа сценаристи. Героите са все така чаровни и забавни, злодеите колоритни и силни, напрежението високо, хуморът – каращ те да се смееш от сърце. За мен лично най-големият чар на епизодите са безбройните намигвания към 80-те, направени са по-големите фенове – това, че Костенурките гледат нещо подобно на Волтрон, че играят ролеви игри /Mazes and Mutants – разбирай Dungeons & Dragons/ и отиват на ЛАРП, че са повторени сюжетите на класически филми на ужасите като “Пришълците” /но с… катерици. Не мога да ви го опиша. Трябва да се види/ или “Мухата” на Дейвид Кроненберг. Това не е направено за днешните деца, а за /не/порасналите такива, които още гледат анимационни филми.
shht
“Костенурките Нинджа” на “Никелодеон” е връх на съвременната западна анимация. По-амбициозен от предишните рисувани сериали в поредицата, по-прецизен от игралните филми,  по-динамичен от “Войните на клонираните”, по-забавен от “Трансформърс Прайм”, той не е просто страхотно детско, което ще хареса на малки и големи. Това е филмче за нас, лудите, идиотите, които не можем да не живеем с фантастичното и искаме хем да усетим вълнението, което сме изпитали като деца, хем да се надсмеем над него. “Костенурките Нинджа” на “Никелодеон” ни дава възможност да го направим и аз вече се възползвах от това. Препоръчвам и вие да го направите.
Booyakasha!

2 коментара за Nickelodeon Teenage Mutant Ninja Turtles – Season 2

 • Martin Skeleton  :

  Моля ви направете нови епизоди и ги качете в YouTube страницата nickeloodeon.И унщожението на сплинтер и бразар. И всички епизоди от 1 сезон до приказки с костенурките .И ги пуснете на nickeloodeon bulgaria,nickeloodeon HD Bulgaria всяка събота и неделя.Аз съм ви голям фен .много ви моля обичам ви много .мерси.

  • Alexander  :

   Здравейте, Мартин!
   За съжаление нямаме канал в youtube на който да качваме, но ще опитаме да направим ревю на следващите сезони. Скоро може да очаквате ревю и на третия сезон от “Трансформърс: Роботи под прикритие”!

Оставете отговор