Mortal Kombat Deception

Mortal Kombat Deception

 

Author: DARTH_SIDIOUS
Date: 19.11.2011

Photobucket

Тези от нас, които са израстнали с историите по „Смъртоносна битка” безспорно помнят далечната 1992 година, когато в зората на демокрацията младите геймъри се събираха в компютърните зали, които тогава представляваха специално пригодени за това помещения. Години по-късно излязоха и филмите по играта, което предизвика голямо вълнение сред феновете. Към днешна дата – 2011 година, почти десетилетие по-късно Mortal Kombat е заглавие, което все още предизвиква ентусиазъм и вдига адреналина на всеки почитател на бойните игри. Това е единствената бойна игра, която оцеля в продължение на 20 години, а уникалността и идва за това, че нейният рейтинг в gameranking не е паднал под 60% от създаването й насам. Нещо повече, в последните години той се покачи и към днешна дата е около 80%. Тези забележителни постижения се придружават и от факта, че това е игра, която премина почти всички платформи – като се почне от старите апарати, докато се стигне до най-новите версии на конзолите. Ето защо имам основанията да смятам, че „Смъртоносна битка” е любимата ми бойна игра. Благодарение на най-добрия си приятел Спархоук както вече споменах имах възможността временно да поиграя на неговия PS2, затова сега смятам да ви представя Mortal Kombat: Deception.
Photobucket
В тази бойна игра има една голяма разлика, която я отличава от останалите такива – в играта има доста повече насилие, а сцените за хората със слаби нерви са много повече. Героите имат много по-голяма възможност да влияят на нервите ви. Затова съветът ми е да внимавате с джойстика. Основното за тази игра е, че движенията се делят на два основни вида – бойни движения и фатали. Бойните движения са разработени в няколко бойни стила, като те съответно са уникални за всеки герои. Сред тях фигурира също така собственото оръжие на героя – боздуган, меч и т.н., за което също се предвижда отделен боен стил. Фаталите представляват най-зрелищната част от битката, но както е добре известно се правят по-трудно – това са завършващите движения на всеки герой, с които противникът бива окончателно унищожен. В играта можете да комбинирате различни движения с цел правене на серии. Също така всеки герой има и специални умения. Съб-Зеро замразява, Рейдън пуска светкавици и т.н. Важното е да запомните, че след използването на тези умения ви трябва малко време за да повторите някои от тях. Някои от героите са по-подвижни, при други теглото идва за сметка на подвижността.
Основната цел на играта отново е главният противник. В тази роля тук влиза краля – дракон Онага, бившият владетел на империята на Шао Кан. Неговото завръщане хвърля в ужас героите от „Смъртоносна битка” тъй като всички са смятали, че след като Шао Кан е извършил успешно заверата срещу бившия крал той вече няма да се върне. Обстоятелствата обаче показват противното. Ето защо вие трябва да изберете героя си и да поемете по добре познатият ви стълб, по който ще преминете през страховити противници, кой от кой по-труден докато накрая ще се изправите срещу самия Онага, чиито интереси няма да бъдат удовлетворени докато не избие всички, които са заплаха за възстановяването на неговата власт.
Photobucket
Като се заговорихме за героите можем да обобщим, че в тази версия на играта се завръщат старите герои от предишните игри, които си партнират с новаци. Разполагате с общо 26 героя – голям избор, с който някога не можехме да се похвалим. Започваме с по-старите. Сред ветераните в играта можем да откроим Рейдън и Съб-Зеро. Рейдън си е все същият – с онази огромна шапка и с бялата туника. Любимият му номер са светкавиците и самолетчето, които в повечето случаи са достатъчни за да отнемат предимството на противника му. Съб – Зеро от своя страна разполага с възможността да замразява противниците си като по този начин печели време и ако сте достатъчно бързо с една серия може да преполовите противника. Не може да пропуснем разбира се Куан – Чи, който спокойно можем да наречем „дипломатът” на Mortal Kombat тъй като няма преврат или заговор, в който той да не е участвал що се отнася до събитията в тази игра. Чи е особено опасен тъй като е много бърз и разполага с армада от зелени черепи, който нанасят доста неприятни удари. Нощният вълк, загадъчният боец, който може да приема формата на вълк също е тук. Опасното при него е оръжието му, чието острие е фатално за противниците. Сред новите герои фигурира Кобра, който е част от силовите групировки в играта. Много добре обучен млад боец, Кобра разполага с много силни удари с крака и е достатъчно подвижен за да избегне тежките удари на противника си. Сега, разбира се има и един трик – не всички герои са отключени. За да ги отключите ще трябва да поиграете не само в аркадна опция, но и в другите възможности, които ви предоставя играта. Така например за да отключите Рейдън трябва да го победите на точно определено място в играта и то след като приключите успешно Konquest mode.
Начинът на игра е класически. Разполагате с възможността да се борите с противниците си под ред като последният от тях е кралят – дракон. В тези случаи те стават по-силни. Номерът е да внимавате да не би да използват особеностите на арената като например пресите и по-тесните очертания за да ви изтласкат от нея. Освен това може да сблъскате точно определени герои един срещу друг. Konquest mode в тази версия на играта е интересен тъй като разглежда историята на един от новите герои – Шуджинко. В този режим играта позволява да преминете през неговата история от началото на обучението му до включването му в новия турнир. Разполагате също така и с режим „пъзел”, в който героите се атакуват един друг, а оригиналното е, че са представени визуално по много особен за тях начин.
Като цяло, няма да останете разочаровани и от тази версия на играта. Очакват ви много напрегнати мигове със старите и новите герои и в сблъсъка в с новия бос. Затова ви пожелавам успех и приятна игра оттук нататък!
Photobucket

Оставете отговор