Конг: Островът на черепа

kong

Той се завръща! Легендарният Конг направи едно изключително ефектно завръщане на големия екран, от което аз лично останах много доволен и впечатлен. Но сега, нека ви представя моето скромно ревю.

Виетнамската война е към края си, а президентът Ричард Никсън вече е наредил изтеглянето на американските войски. Но противопоставянето между суперсилите тече с пълна сила. Студената война е в разгара си, а американското правителство прави всичко възможно за да победи противника си. В тези условия ученият Бил Ранда организира експедиция, която цели изучаването на едно неизвестно и неизследвано до този момент кътче от земното кълбо – Островът на Черепа. Обвит от мистериозна аура от светкавици и облаци, неговата повърхност е почти невидима за външния свят. Научавайки обаче, че руснаците скоро ще изпратят сателит на острова, САЩ решава да спонсорират проекта на Ранда. Зад благородните намерения на учения обаче се крие зловеща кауза – да докаже, че на Земята бродят същества, много по-стари от всичко, което хората познават до този момент. И въпреки че е по-добре за хората тези чудовища да си останат скрити и непознати, то професорът е на съвсем друго мнение. Събирайки екип от военни и други учени Ранда се отправя на едно изключително опасно и тежко пътешествие, което скоро се превръща в кошмар за всички, дръзнали да прекосят границите на Острова на Черепа. Защото там дебне кралят на този остров – Конг. И все пак дали Конг е истинската заплаха за хората, дръзнали да навлезнат на негова територия? Препоръчвам ви да гледате филма и да си отговорите лично на този въпрос.

hiddleston

Трябва да призная, че съм изключително доволен от начина, по който актьори се справиха с ролите си. За мен безспорно най-добро представяне направил Том Хидълстън с ролята на капитан Джеймс Конрад – бивш агент на британското разузнаване, който след своето оттегляне работи като следотърсач във Виетнам. Хидълстон всъщно изпълнява главната роля във филма като неговите герой взема най-важните решения и след появата на Конг фактически се явява движещата сила на онази част от екипа, която проявява достатъчно ум и разсъдък за да оцелее. Във филма Конрад е принуден да избира между това дали да помогне на краля на острова да запази владенията си или да се огъне пред демоничните същества, които са заспали още по-дълбоко в неговите недра. Самият Конг е направен много добре – много по-ефектен и много „по-човечен“ отколкото в предишните филми. Той не е просто чудовище, което убива, а защитник на своя остров. И като такъв умее да разпознава истинските си врагове както показва и самият филм. На другия полюс застава героят на Самюъл Джаксън – полковник Пристън Пакард от армията, който е и командир на военния отряд, съпровождащ мисията. Пакард е опитен военен, чиито ум обаче е силно разклатен от войната във Виетнам. Изключително привързан към своите войници, агресивен и амбициозен той не успява да различи кой е неговият истински враг. Това го тласка към лудостта и фанатизма и го превръща в един от най-отрицателните образи във филма. Самюъл се справи доста добре с ролята, която много напомня тази на Мейс Уинду от Междузвездни войни. Главният женски образ е поверен на Бри Ларсън, която играе Мейсън Уивър – единствената жена в екипа на Ранда. Тя е военен фотограф и нейната роля е да отрази изследванията на екипа. Много добро впечатление прави лекотата, с която играе и липсата на политкоректния феминистичен уклон в нейната роля. Самият Ранда е представен от Джон Гудман – ветеран в киното, който направи доста добро представяне. Ранда не изневери на своя характер до край и сбъдна мечтата си – да докаже, че чудовищата съществуват. Цената, която плати обаче беше прекалено висока. Лично аз много хареса и образът на Ханк Марлоу (Джон Райли)  – благороден военен от Втората световна война, живял на острова в продължение на 28 години. Най-трогателният момент беше, че след близо 30 години отсъствие от вкъщи той накрая имаше възможност да се върне при семейството си, с което да прекара последните дни от своя живот.

kongyell.0

В обобщение мога само да кажа, че Уорнър не са изневерили на своя характер и са направили една изключително успешна продукция, която горещо препоръчвам на всички наши феновe!

Оставете отговор