King Kong

King Kong


Author: Eragon 16
Date: 08.03.2007

king-kong-2.jpg

След успеха на трилогията “Властелина на пръстените” Питър Джаксън трябваше да се утвърди и дори да оправдае очакванията за следващия му филм. И той го направи. В края на 2005 година по кината излезе римейк на един от класическите фантастични филми в историята на киното-Кинг Конг. С прекрасни ефекти, добри актъори и прекрасната режиссура на Джаксън филма се превърна в хит за кратко време. Историята мисля че е позната на всички: Режисъор и група актъори заминавата да снимат филм на така наречения “остров на череп” където ги очакват милиони опасности. Младата актриса Ан Дарол е отвлечена от обитателите на острова и принесана в жертва на най-страшното нещо на острова. Огромна 8 метрова горила отвлича красивата Дароу и я отнася в дома си навътре в джунглата. Но дори сърцето на горилата не е толкова зло, че да убие красотата на актрисата. Горилата се влюбва в нея и я спасявя от всевъзможни опасности. Дори и Ан постепенно започва да чувства привързаност към горилата й спасител. Но Карл Денъм е готов на всичко за да хване горилата и да отнеме нейната свобода като я изложи на бродуеиската сцена.
Така той използва дори любовта на младия писател Джак Дрискол към Ан за да му доведе горилата. Така след като Джак спасява Ан от горилата тя ги последва и бива заловена от лукавия Карл.Тя заминава за града на първото си и последно пътуване извън острова….
Въпреки ме е римейк филма се различава съществено от първата част, излязла през много далечната 1933г .Филма има душа. Тук взаимоотношенията между маймуната и красивата актриса са направени не с отвращението с което се отнасяше първия филм. Тук тя общува с него като с човешко същество. Тя му говори и дори плаче за него. Тук маймуната не е направена просто като див звяр. Както казах филма има душа има и сърце с които разплаква зрителя.
Невероятни актьори като Ейдриън Броуди(Джак Дрискол), Джак Блак(КарлДенъм) и невероятната Наоми Уотс(Ан Дароу) украсяват тази феерия от страсти, невероятни ефекти и пейзажи както от красивата джунгла, така и от най-високата за онова време сграда-Импаиър Стеит Билдинг. Освен с прекрасни сцени и сюжет филма може да се похвали и с прекрасен сценарий от който най-чувствената реплика беше след падането на горилата когато Денъм каза:Не самолетите убиха звяра, красотата го уби.
Питър Джаксън може да се гордее с този прекрасен фирм, който поне според мен е най-добрия за 2005 година.

king_kong_empire_state_building_sunset.jpg

 

Оставете отговор