DEATH ON NABOO

Jude Watson

В четвъртата част от сагата Last of the Jedi събитията от Нова Надежда и останалите филми от старата трилогия на Междузвездни Войни биват поставени под огромната заплаха съществуването на Люк да бъде разкрито от Инквизитор Малорум, новия хищник на Империята, владеещ Тъмната Страна, мечтаещ да стате Ситски Лорд и да измести Дарт Вейдър от позицията му на чирак на Императора.
За целта Малорум, който е разбрал, че зад страховитата маска всъщност се крие Анакин Скайуокър търси начини да уязви съперника си и за целта тръгва към мирния свят Набу да дири информация за кончината на жена му Падме.

Някогашния джедай Ферус Олин е единствения, който знае, че Малорум трябва да бъде спрян и може да го направи, но той се намира в зловещ затвор по нареждане именно на Инквизитора...

Уотсън, която изгря в Разширената Вселена със серията Jedi Apprentice, успява да предложи още една вълнуваща книжка с приключения в Лукасовата Галактика, минаваща през много перипетии и завършваща със страхотна битка със светлинни мечове, отдаваща почит към сблъсъка между Куай-Гон, Оби-Уан и Дарт Мул в Епизод І.

А на мен най ми харесва финала, тъкмо когато изглежда, че Ферус и съратниците му са надхитрили Империята, холограмата на Дарт Сидиъс се появява с най-чудато предложение...

Нямам търпение за следващата книжка.

Автор: Sparhawk