Автори
Книги
Интервюта
Разни
Игри
Филми
Музика
Герои
Същества
Комикси
Актьори
Творчество
Fan-fiction
Дуел
Клипове
За нас
Форум
Клуб-Конан

Едуард Кълън срещу лорд Волдемор


Author: Team Citadelata
Date: 29.03.2012

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Увод
Darth Sparhawk
Алис го бе предупредила, че Черният лорд е отвратителен на вид, но въпреки това Едуард Кълън успя да се изненада. Този Волдемор наистина може и да бе могъщ, но бе също така и феноменално грозен, с пастелносива кожа и обезобразено, безносо лице.
И искаше да живее вечно. Едуард знаеше всичко това от виденията на Алис. Доведената му сестра му бе споделила всичко, което бе видяла във виденията. Че Волдемор иска сърцето на дъщеря му, която бе хем жива и хем вампир, за да живее вечно. Че е черен магьосник с огромна сила, убил страшно много хора.
Но за Едуард не бе такава новост да защитава близките си от заплаха. Нали Виктория бе искала смъртта на Бела? Нима Волтурите не бяха дошли с цяла армия за да ги унищожат? Кълън се бяха справяли всеки път с такива противници, а и сега врагът бе сам. Затова и Едуард реши да го посрещне лице в лице.
- Ти трябва да си бащата на момичето, което търся - провлачено каза Черният лорд, подобно на змия, подала се от леговището си - дай ми я жива и ще ти позволя да живееш.
- Върви си, докато можеш - отговори спокойно вампирът - не намесвай и нас във войната, която водиш. Или противниците ти ще установят, че са я спечелили малко ненадейно.
- Нима смяташ, че можеш да ми се опълчиш - надигна глава Волдемор - на мен, най-силният магьосник в историята?
- Аз не се боя от магията ти - отговори Едуард спокойно - ти си този, който трябва да побегне. От моята сила. Май забрави какви сме ние, вампирите. Най-съвършените хищници на тази земя.
- Аз не съм някоя глупава девойка, която да примамиш... с блясък - лицето на Волдемор се изкриви от ехидна усмивка и той надигна магическата си пръчка - Авада Кедавра!
Едуард скочи напред в мига, в който Черният лорд произнесе магическата дума, решен да го прекърши с един-единствен удар. Зъбите му бяха оголени, но изтракаха, без да захапят нищо, когато Волдемор се магипортира на мястото, на което Едуард бе стоял допреди миг.
Вампирът се обърна към противника си и оголи зъби, докато Черният лорд надигна магическата си пръчка за повторно заклинание...

FIGHT!

КОЙ ГЕРОЙ ХАРЕСВАТЕ ПОВЕЧЕ И ЗАЩО?
Nikola Peikov
Определено Волдемор! Макар и той да е самото Зло, не може да бъде сравняван с Кълън в повечето черти. Вярно, двамата имат прилики – Едуард може да чете мислите на всеки, (освен на Бела Суон) но Онзи-който-не-бива-да-се-назовава също владее това изкуство (спомнете си легилимантиката). Волдемор притежава още едно качество, на което се възхищавам – упоритост! Когато е на 53 години, той претърпява поражение. И след четиринадесет години (т.е. той е на 67), прекарани с търпение и замисли за отмъщение, той се завръща, по-силен от всякога!
ZipFail
Отговарям веднага и без абсолютно никакво колебание-Едуард. Причините,като цяло са доста,но ще изтъкна само няколко основни. Като за начало другият участник в дуела. Не харесвам Лорд Волдемор. При това изобщо. За мен е просто един откачен,зъл и лицемерен убиец,макар и с голяма сила. Така де и да искам няма как да харесвам „човекът” оставил Хари сирак-убиецът на родителите му,а също и на толкова много други невинни хора, а именно Черния Лорд.
Идва и втората причина- Едуард е мил, внимателен съпричастен към всички други,независимо вампири или хора. Да го кажем така,при него няма расова дискриминация.Уважава и своята собствена,но и всички други раси-човеци,зооморфи..Които пък от своя страна определено не отвръщат със същото,нито на него,нито на семейството му. Хората стоят далеч от странното семейство Калън, а куилетите изобщо не ги дишат,буквално и небуквално. От своя страна Ридъл мрази не само всички,които не са магьосници(мъгълите), но и мъгълокръвните сиреч мътнородите.
Следва и друга причина-убийствата. Едуард е убивал хора в първите си години,като новороден това е вярно, но всички до един са били лоши и опасни.Т ова поне според мен оневинява вампира до голяма степен. Докато неговият опонент е хладнокръвен убиец, непреставащ да извършва убийства през цялата поредица. Убийство след убийство..
Идва ред и на последната причина. Едуард, а и семеиството му, е нестандартен тип вампир, изневерил на първичната си жажда за човешка кръв, задоволявайки апетита си само с животинска. Както той сам се определя-„вегетарианец”. Тази негова решителност и непоколебимост и овладяването и до такава степен,че да се целуваш с човека, чиято кръв си желал най-силно през целия си живот е нещо много достойно заслужващо голямо уважение.
Това са най-основните причини поради,които харесвам вампирът повече от магьосникът.

КОЙ Е ПО-ВЕЛИКИЯТ ОТ ДВАМАТА?
Nikola Peikov
Отговорът тук е ясен – Волдемор! Вярно е, че Кълън се изправя пред много предизвикателства, обаче все пак говорим за Вие-знаете-кого! Волдемор успява да събере армия от смъртожадни и зверове и да ги подчини на волята си. Не трябва да забравяме и хоркруксите! Малко хора са успели да разкъсат душата си веднъж… Ами седем пъти? Е, Волди го постигна!
ZipFail
На този въпрос отново ще отговоря с Едуард Кълън. Наистина постиженията на тъмният магьосник са впечатляващи. Ридъл успя да се превърне в най-великият черен магьосник раждал се някога, създаде си цели седем хоркрукса и т.н и т.н, но той беше победен от много по-млад и неопитен от него противник. Нещо което Едуард никога не би позволил да се случи при него. Вече изброих някой от най-впечатляващите му постижения,като това да устои на първичният си инстинкт- жаждата за човешка кръв и по-специално за кръвта,която най-силно е желал до сега-тази на Бела. Ще добавя и още нещо,което мисля,че го прави по-велик от Черният Лорд. Жертвоготовността. Едуард беше готов да се жертва за Ренесме,за да успее да и осигури път за бягство в случай,че не успеят да убедят кралската фамилия Волтури в правотата и невинността си. Има ли някой,който да мисли,че Том би се жертвал за някго? Едва ли. ЩЕ добавя и това,че Едуард е живял много повече от Волдемор,видял е много повече,преживял е много повече. Докато вампирът е усетил най-хубавото чуство на света-любовтта Волдемор никога не е обичал. Никога не му е пукало за някого другиго освен за себе си. Както Хари Потър много правилно се изрази(цитирам по памет) „Ти си жалкият,защото никога няма да усетиш чуството на любовта или приятелството. Съжалявам те”. Всички тези фактори събрани заедно правят Едуард по-велик от опонента му. Поне за мен.

КОЙ ЩЕ ПОБЕДИ В БИТКА?
Nikola Peikov
Ако си мислите, че един вампир може да провали плановете на Тъмния Лорд, жестоко се лъжете! Мислите си, че по дългия път на славата и отмъщението, Волдемор не се е сблъсквал с вампири? Освен това, дори и да нямаше опит (а той има), Онзи-който-не-бива-да-се-назовава, просто може да забие нос в някоя книга със заглавие „Как да се справим с вампир?” (шегувам се, Волди няма нос). Освен това, той познава доста заклинания, които ще са му от полза. В този двубой силата и бързината на Кълън няма да са му в помощ – Черният лорд просто ще изрече „Имобулус!” (магия за безтегловност), а после – „Авада Кедавра!”. Всъщност, доколкото познавам Лорда, той би си поиграл с жертвата си – няколко „Круцио!” ще свършат работа!
ZipFail
Едуард отново. На всекиго е ясно колко по-силен физически е от Волдемор. Силата му е огромна,със съвсем лек удар може да счупи ръката на човек,със съвсем леки усилия може да спре движещ се автомобил. Да не забравяме и колко по-бърз е от Волдемор. Кълън сред най-бързите от вида си. Нещо,което ще му помогне лесно да отбягва магиите и проклятията на Ридъл. А да не забравяме и най-голямото му предимство-четенето на мисли. Вампирът ще е в състояние да предвиди всяко движение и мисъл на опонента си,коеот му дава предимство с поне един ход напред. Какво има срещу това Волдемор? Само една магическа пръчка. Това би било предостатъчно в дуел срещу друг магьосник,но не и срещу почти неразрушим вампир. Както вече казах Едуард е толкова бърз, че лесно би могъл да отбягва магии и проклятия, отправени по него, а дори да бъде уцелен от Авада Кадавра не е сигурно,че проклятието ще му подейства. Ако пък само стигне до Ридъл ще бъде в състояние за един миг да му счупи врата. Определено мисля,че Кълън ще победи в евентуален дуел със Тъмния Лорд.Търсене

Търсене в:

Избор на дизайн
Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн
Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн Изберете този дизайн

Цитаделата във Facebook:


Портал Светлина vs Мрак
8 милиметра

The Face of Shadow
Daily Potter

The Universe

Library of the Future

TEEN OBSESSION
Разказите на Даниел Тодоров
Светлини сред сенките

Percy Forum
Wind of Sorrow

Soulseeker - Блогът на Коста Сивов
Project God of Tears

Блогът на Кирил Иванов

Twilight Ladies
Аксиом 16Бранимир Събев