Dark Messiah Of Might And Magic

Dark Messiah Of Might And Magic

 

Author: Dante
Date: 22.05.2008

Photobucket
Пророчеството на Тъмния Месия гласи “”Десет века крепостта ще устои, стени от духове, обвити в стени от жар и местни лордове ще сведат глави пред неродения син на най-тъмния господар”. Ученикът на великият магьосник Сар-Елам, жертвал се да спаси света от демони, проpoкува, че на земята ще се случи нещо ужасно. Полудемон, получовек, владеещ артефактите на Седмия Дракон ще унищожи затвора на баща си Кха-Белетх за да го възкачи на огнения трон.
Сарет e сирак приютен и отгледан от вълшебника Фенриг и най-добрият му ученик. След завършване на обучението си младия магьосник получава първата си мисия- да занесе мистериозен кристал на маг от град Каменошлем. Но не минава и минута след успешното пристигане и градът е нападнат от чудовища. От там нататък заедно със сексапилната Ксана, която се слива с душата на Сарет и му дава напътствия, тръгвате по пътя на пророчеството…да именно вие поемате ролята на Тъмния Месия, синът на повелителя на демоните.
В самата игра вие ще се изправите срещу безброй препятствия, противници и опасности. Ще се биете с стражи и тъмни некроманти, правещи ужасяващи експерименти, ще се отбиете до острова на паяците, да понатупате грозни орки пазители, огромни осмокраки и обезпокоени дракони, ще се изправите срещу еднооки каменни циклопи, коварни гоблини, огромни отровни зомбита, орди от не мъртви , могъщи магьосници и скелетни дракони. Да това ви очаква и същевременно ще трябва да се постараете да събирате оръжия, да търсите колби, да проверявате всяко кътче за някой скрит бонус и да се оглеждате за някой скрит капан. О, света, той е толкова детайлен и красив, че може да се мери наравно и даже да победи повечето от тези на днескашните игри . Графиката е страхотна и ако не бях прочел инфо никога нямаше да предположа, че това е игра от 2006(края).
Жанра на играта е RPG и разбира се поемате ролята на герой, който ще развивате до края. Но това не е типично РПГ, камерата показва оръжията (дам подобно на CS)(не че Overlord не е така де). В началото това никак не ми хареса, но ми трябваха точно 10 минути да свикна и да се кефя на макс! Пътищата за развиване на героя са 3- магьосник, боец и стрелец, като могат да се комбинират. Когато изпълнявате мисии вие получавате точки с които вдигате своите умения. Макар и малко, магиите са адски ефективни и зашеметяващо направени. Мечовете са красиви и изпипани, точно като извадени от фентъзи книга. Бойния стил е оригинален и спиращ дъха. Когато цъкнете левия бутан вие удряте с различни замахове, а когато го задържите вие правите специален удар и ако сте се прицелили в подходяща точка убивате противника си по изключително ефективен начин. В играта има стотици (буквално) начини да убиете своите противници, с магии, с мечове или отдалеч със стрели са само едни от начините. Също така можете да го ритнете и да го съборите в някоя пропаст или да го бутнете и той да се наръга на стърчащите шипове. Типичен пример е как с една магия (подобна на силата в Star Wars) притеглих една бъчва от другия край на стаята и цапардосах един орк с и той го бутна в кладенеца… Както казах начините за адски много. Звука е на ниво и е подходящ за атмосферата.
Това което не ми хареса беше, че мисиите са много дълги и доста често се лутате на една и съща околна среда с часове, като убивате едни и същи гадове…
Но общо взето Dark Messiah e eдна много добра игра, която продължава духа на поредицата Might And Magic. Пробвайте я!

Photobucket

Оставете отговор