Batman Unlimited: Mechs vs Mutants

Batman-Unlimited-Mechs-vs-Mutants-banner-600x300

Филмите за супергерои днес са толкова много, че няма как да изгледам всички. Признавам си, някои ги пропускам поради лична антипатия към даден персонаж, какъвто е случаят с “Жената чудо” или просто защото не ми звучат интересни, както стана с “Ант-мен” и “Доктор Стрейндж”. Има и такива обаче, за които просто не разбирам, че са излезли. Такъв е случаят с Mechs vs Mutants, част от анимационната поредица Batman Unlimited, в която по улиците на Готъм Сити започват да крачат гигантски роботи и чудовища. Това е филм, направен сякаш точно като за мен и не зная как не съм научил за съществуването му, при положение, че се е появил на видео през 2016-та. Така или иначе, тази вечер ми се отвори малко свободно време и най-после го гледах.

unlimited

Всичко започва, когато Мистър Фрийз бива подскокоросан от Пингвина да излезе от ледената пещера, в която живее като отшелник и да нападне Готъм. Гениалният суперзлодей, който има машини, с които да заледява противниците си, е измислил още по-могъщо оръжие, което създава мутанти. Пингвина отвежда Фрийз до Аркам, където освобождава някои от най-чудовищните затворници като Бейн, Килър Крок и Глиненото лице, след което започва обработката им. Така скоро из Готъм крачат огромни създания, които рутят цели сгради. Батман обаче както винаги има план и за такава ситуация и влиза в огромен робот, с който да се изправи срещу доста порасналите си врагове…

batman-unlimited-1

Mechs vs Mutants е изключително забавно филмче, което се гледа по-леко и приятно от множество високобюджетни продукции. Идеята в света на Батман да се появят роботи и чудовища е точно като за луди фенове (или признавам, много малки деца), но освен тях силно присъствие във филма отбелязват Деймиън Уейн, който прави трогателна роля като несигурният син на Брус, както и Ероу, също седнал зад управлението на огромна машина. Забавни са и интрижките между Фрийз и Пингвина, а филмът поддържа високо темпо от началото си до финалните битки, където чупи епикметъра за разрушителен екшън. В последните няколко месеца бях започнал да се мръщя на старите си любимци от Ди Си, но както е ставало и преди, анимационните им проекти винаги са на линия, за да ме зарибят отново. Препоръчвам Batman Unlimited: Mechs vs Mutants на всички луди цитаделци, които четат ревютата в сайта!

Тагове:  

Оставете отговор