Archangel

Archangel

 

Author: DARTH_SIDIOUS
Date: 06.10.2007


За феновете на Небесата няма по-хубави игри от тези, в които те могат да играят със своите любимци. Тази игра ще ги потопи в един изключително интересен и красив, но също така много опасен и напрегнат свят, където тече вечната битка между доброто и злото. Имате изключителната възможност да влезете в ролята на Майкъл, който по неволя става войн на Небесата и Избран да победи Господаря на Мрака – мисия, чието успешно изпълнение ще му донесе вечна слава и спасение.
Изисквания, графика и звук. Играта “Архангел” е продукция на JoWood, компания с дългогодишни традиции в геймърския бизнес. Откъм изисквания тази игра ни най-малко няма да ви притесни, защото изисква едва 256 МВ памет и 64 МВ видео. Освен това размерът и е около 700 МВ – малко пространство за толкова дълга и трудна игра. Играта е придружена с филмчета и страхотна музика, неотлъчно съпътстваща ви във всяка сцена.
Сюжет на играта. Сюжетът на “Архангел” представлява интересен мотив, пречупен през призмата на един от най-важните религиозни ценности – борбата срещу злото в името на Небесата. Казано с други думи сюжетът може да се раздели в общо три части с предистория. Предисторията е фактически начинът, по който вие започвате своето приключение. Вие влизате в ролята на Майкъл, обикновен американски гражданин, който най-спокойно е излязал на нощта разходка. Докато карате по магистралата новата си кола претърпявате тежък пътен инцидент като се удряте в ТИР и изпадате в кома. Точно в този момент животът ви е тежко застрашен, но силата на доброто, представена тук от Господаря на Светлината решава, че не ви е време да умрете. Затова получавате мисия – нужно е да откриете и унищожите Господаря на Мрака, който е успял да направи дупка във времето и пространството и сега иска да съедини минало, настояще и бъдеще в едно за да настъпи пълен хаос и неговите изроди да плъзнат нашир по Земята. Вие сте Избран да спрете това. Господарят на Светлината ви дава избор, с който вие определяте какви сили да владеете и се впускате в приключението. Нужно е да преминете през миналото, бъдещето и настоящето – сюжетът е тристранен. В миналото попадате в старинен манастир, където монасите ви молят да им помогнете срещу странните явления, които се случват в близкото село. Както може би се досещате става дума за нашествие на демони. Но внимавайте – мисиите в селото са доста объркани и само ако ги разрешите в правилния ред ще успеете да минете тази част. Нужно е да победите демоните, които държат селото в подчинение и да съберете от тях трите части на артефкта медалиона на Светлината, с чиято помощ монасите ще успеят да спрат злото в миналото. Справите ли се може да продължите в бъдещето. Този път светът се управлява от огромна корпорация – K.A.O.S., която е установила контрол, благодарение на своите ресурси. Директорът на корпорацията е обикновен човек, който обаче е обладан от зъл демон, който както става ясно дърпа конците на плана на злите сили. Основните ви мисии са свързани отново с избиване на демоните и зомбита, както и със спасяването на дъщерята на директора, която е ключът към спирането на злите сили в бъдещето. Ако успеете да се справите и тук отивате на последното ниво – адът, която вече почти изцяло е залял земята в настоящето. За нещастие още в началото демоните успяват да похитят вашия ангел-пазител и вие трябва да го освободите. Ако успеете да се справите и с това, той ще ви покаже пътят към леговището на Господаря на Мрака, където ви чака доста яка битка. Като цяло сюжетът е много напрегнат, а някои от мисиите са истински лабиринти, при които една грешка би била пагубна.
Герои и свят. Те са изключително разнообразни. Главният герой в играта е Майкъл – това сте вие, Избраният, който трябва да победи злото. Неотлъчно до вас е вашият ангел-пазител, който ще ви съпътства през цялото време и ще ви дава полезни съвети. По време на мисиите си ще срещнете четири класа врагове – нисши, висши, босове и главни. Нисшият клас се състои главно от безформени изроди на мрака и зомбита които трябва да избивате със замах – колкото повече, толкова по-добре. Висшият клас са демоните, които вече притежават магически способности и с които ще си имате работа в края на всяко ниво. Босовете са няколко и е нужно да бъдат избити всички за всяко ниво за да продължите нататък. Главната гад е Господаря на мрака. Разполагате с разнообразен арсенал от оръжия. В миналото това са брадви, лъкове, мечове, арбалети. В бъдещето това са всякакви видове пистолети, автомати и лазерни оръжия. Има обаче едно оръжие, което ви се дава още в манастира и което никога не трябва никога да загубите – Меча на Светлината. Запомнете, че само с него може да победите Господаря на Мрака. По време на играта си го има обичайния мотив да вдигате нива и въз основа на точки опит да трупате умения като бързи удари, регенериране, светлинна енергия и др. Добре е стриктно да се придържате към мисиите, които ви дават.
Като заключение мога да ви кажа, че играта наистина е чудесна. Ще изживеете едно незабравимо приключение, а на тези, които обичат напрегната атмосфера и трудните битки ще им бъде още по-интересно. Самият аз често си минавам мисиите отново и отново, защото вече не се съмнявам, че това е една от най-успешните игри за конфликта добро – зло, правени някога.

Оставете отговор