Ant-Man

Marvel's_Ant-Man_poster

Дано няма отегчени – но го казвам за протокола – малка пауза от лятната треска по Стивън Кинг. В днешното ми ревю е време да обърнем малко време на мравките, тези малки симпатични насекоми, които често виждаме да ходят насам-натам по улиците. В своя филм от 2015 година – Ant-Man, Марвел ни показват как едно такова насекомо може да стане герой.

paul-rudd-homem-formiga-entrevista4

Краят на Студената война е. Д-р Ханк Пим, учен с дългогодишен стаж в разузнавателната организация „Щит“ решава да напусне. Причината като при повечето учени е невнимателност. В усилията си да създаде нещо велико Пим успява – той създава супер костюм, който е в състояние да трансформира големината на човешкото тяло във всякакъв размер. Докторът обаче не си прави илюзии за това какво може да последва и знае, че дори в организация като Щит има хора (може би не точно Ник Фюри), които ще се изкушат да използват костюма за лични облаги. След напускането си Пим основава компания за нови технологии. Спокойната му работа в компанията продължава до момента, в който един от доскорошните му съмишленици – Дарън Крос не решава да разработи своя технология. За жалост Крос не страда от скрупулите на Пим и решава, че ще използва костюма си както той намери за добре. Чувствайки вътрешна вина за ставащото Пим се опитва да овладее костюма си, но шокиран от способностите му отказва да го използва. И точно тогава се запознава със Скот Ланг – крадец на дребно, току-що избягал от затвора. Молейки го да му помогне срещу Крос, д-р Пим всъщност не осъзнава, че с това се ражда един от най-забележителните супергерои на Марвел – Ant-Man.

gallery-1529582593-hank-pym-michael-douglas-ant-man

В ролята на главния герой – Скот Ланг влиза Пол Ръд, който то постъпването си „на щат“ в Марвел беше никому неизвестен актьор в американски сериали. Но с участието си в този филм Ръд доказа, че става за голямото кино. И удължаването на договора му го доказа. Изпълнението му в този филм беше също толкова добро, колкото и ролята му в „Отмъстителите: Гражданска война“. За Майкъл Дъглас няма какво да говоря. Легендата в киното си остава легенда, какъвто и да е сюжетът на филма. Участието му може да бъде наречено само с една дума – достолепност. В ролята на Хоуп Ван Дин – дъщерята на Пим, влиза Еванджелин Лили, която всички помним с брилянтната и роля на Тауриел от „Хобит“. И накрая главният злодей – Дарън Крос е чудесно изигран от Кори Стол, известен с участието си в хорърите от 90-те години.

108

В много отношения този филм е едно добро начало за поредицата. Той разкрива някои страни на Марвел, които са малко видими в другите им филми. А за останалото ще ви разкажа в следващото ревю.

Оставете отговор