Батман: Убийствена шега

Batman-The_Killing_Joke_(film)
“Батман: Убийствена шега” /Batman: The Killing Joke/ е най-новият анимационен филм от комиксовата вселена на DC и разширена адаптация на популярен комикс, дело на писателя Алън Мур, известен с Watchmen и “V като Вендета”. Режисьор на продукцията е Сам Лиу, а в главните роли се завръщат звездите от класическата деведесетарска анимация Кевин Конрой и Марк Хамил, даващи респективно гласовете на Батман и Жокера.
Преди да пристъпя към ревюто на филма трябва да призная, че от заклет фен на ...

Прочетете още

Конан смаза рекордите за годината в битката срещу Тарзан

Conan-the-barbarian-2
Конан Варварина спечели убедително Дуела с Тарзан, храненика на маймуните, като постигна най-убедителната победа в наша анкета от години насам. Куриозното беше, че в началото нищо не предвещаваше такъв развой на събитията – окрилен от успеха на новия филм, дело на режисьора Дейвид Йейтс, Тарзан набързо поведе с 8-1 в първите минути и изглеждаше, че битката ще е протоколна. До ранния следобед обаче Конан вече бе обърнал битката, а след това започна да трупа аванс. И трупа, и трупа, и трупа… Тарзан събра 19 гласа, което в някои други Дуели би стигнало и за победа. Не и срещу Конан Варварина обаче, който спечели 46 гласа и счупи рекордите на Хищника и Дуротан от тази година, за да постигне пълен триумф...

Прочетете още

Време е за трейлъри

suicide-squad-joker
Фестивалът “Комик-Кон” не разочарова феновете на популярното кино и тази година, като през изминалата нощ в Сан Диего бяха показани някои от най-интригуващите предстоящи филми за тази и следващата година.
Първото, което прави впечатление е това, че DC сякаш се изправят на крака след драматичната издънка, която беше “Батман срещу Супермен”. Първото доказателство, естествено, е в “Отряд самоубийци”.

Много добре направен трейлър със специфична атмосфера, чудесни изпълнения...

Прочетете още

Тарзан срещу Конан

Tarzan_Alexander-Skarsgardconan-momoa
Тази седмица в Дуел на Цитаделата ще влезнат двама легендарни герои на приключенския жанр – Тарзан, създаден от Едгар Бъроуз и Конан Варварина, измислен от Робърт Хауърд.
Тарзан е английски благородник, изгубен в джунглата и отгледан от маймуни, за да се превърне в легендарен герой, способен да победи в битка дивите зверове на Африка и прекосил множество мистериозни и загубени краища на света, в които е срещал всевъзможни противници, включително динозаври! За последно го видяхме на голям екран това лято, когато ролята му бе изпълнена от Александър Скарсгард...

Прочетете още

The Devil in Gray

devil in grey
Греъм Мастертън, автор на “Маниту- Кошмар в Манхатън”, “The Wells of Hell” и “The Devils of D-Day” представя на читателите си нова страховита история, свързана с Гражданската война в Щатите и най-древните и ужасяващи митове на черна Африка.
Всичко започва с едно брутално убийство. Млада бременна жена е обезглавена в дома си, а предполагаемият убиец, нейния съпруг, също е целият нарязан, потънал в кръв и изпаднал в шок. Той твърди, че в къщата му е нямало никой – но, че не той е убил жена си. Някой ги е посякъл от нищото. Полицаят, натоварен с разследването, в началото не му вярва...

Прочетете още