Сказанията на Стрикса – представяне и среща с авторите!

The Strix

Издателство „ИвиПет“ и фентъзи клуб „Цитаделата“ ви канят на представянето на Том1 от сборника за български научно-фантастични и фентъзи разкази – „Сказанията на Стрикса“.  Елате и се запознайте с едни от най-обещаващите автори на жанра в България, някои от които вече са изтъкнати творци с няколко книги зад гърба си.

Кога: 31-ви март, събота, 14:00ч
Къде: Дом на Културата “Средец” на улица “Кракра 2А”, във фоайето пред концертната зала
Авто...

Прочетете още

Гробище за домашни любимци – част 2

PS2lobby-1024x821

Този филм за пореден път ме увери, че винаги е най-добре, когато авторът на една книга сам е сценарист на филмите си. Втората част на „Гробище за домашни любимци“ е още по-хубава от първата дали защото вече се появяват по-познати актьори, дали защото е правена по Клинтъново време. И макар по класически стил малко да отстъпва на първия за мен като цяло е един класичеки завършен американски хорър.

655full-pet-sematary-two-screenshot

Първа част на филма ни остави в отчаяното положение, в което попадна господ...

Прочетете още

Necromancer’s Curse (Half-Elf Chronicles #4)

necromancer's curse

“Necromancer’s Curse” е четвъртата книга от поредицата “Half-Elf Chronicles” на Джереми Уилямс, която прочетох въпреки разочарованието, донесено ми от нейната предшественица, “Shadow of the Orc Star”.

Орките са победени, а техният господар-магьосник убит. Но тази победа е Пирова за елфите – легионите на Върховния протекторат завладяват земите им и започват етническа чистка срещу всички раси на магията, а зад амбициозните им планове прозират силите на Ицу, древните богове. За да ги спре, Кеалин се отправя на ново смъртоносно пътешествие в търсене на древен меч, а скитанията му го срещат с Веора, магьосница, която владее скверното изкуство на некромантията...

Прочетете още

Нападнаха влаковете трансформъри с ПРАХОСМУКАЧКА!

shinkansen trio

Хубавото на аниметата за деца е, че понякога достигат ниво на аутизъм (в разговорния, а не медицинския смисъл на думата), което е недостижимо за по-сериозните продукции. Така например в новия 11-ти епизод от поредицата Robo Shinkalion, дело на оригиналните създатели на “Трансформърс” от Takara-Tomy, роботите на главните герои бяха нападнати от гигантска прахосмукачка, създадена от враговете им, а те трябваше да дирят помощ от стар механик… или поне Хаято го направи...

Прочетете още

Истински трейлър на “Дедпул 2”

Най-после от продукцията на “Дедпул 2” пуснаха реален трейлър на филма, може би в отговор на инсинуациите, че продължението не се е получило, а може би по план. На прима виста изглежда забавно, Райън Рейнолдс отново кърти, а Кейбъл също е готин:

Прочетете още