Ясни номинациите и за Злодей на годината

Злодей на годината - current nominees

Ден след обявихме номинациите за Герой, от фентъзи клуб “Цитаделата” представихме и участниците в огледалната категория за Злодей на годината.  Това се случи в социалната мрежа “Фейсбук“, а сега представяме целия списък и пред читателите на сайта. Състезаващите се в злодейската категория за отрицателен персонаж на изминалата 2018-та година са:

Архаон (Warhammer)

Валак (Монахинята)

Гринделвалд (Фантастични животни)

Риу Асука (Devilman: Crybaby)

Флаг (Очите на дракона)

Шар Азнабъл (Гъндам)

За Валак това е второ участие в класацията след като дебютира в нея през 2016-та година за участието си във филма “Заклинанието 2”. Магьосникът Флаг от книгите на Стивън Кинг също се появява за втори път, след като миналата година участва под името Уолтър за ролята си във филма по “Тъмната кула”, докато сега е тук заради новото издание на романа “Очите на дракона”. Останалите записват първо участие в категорията, която в миналата година е била печелена от класически образи като ситския лорд Дарт Вейдър, огнедишащия дракон Смог и То на Стивън Кинг. Предлагаме ви и колаж с част от предишните победители:

Злодей на годината - past winners

Гласуването за Злодей на годината ще се проведе през януари, като в края на месеца, на 26-ти, е самото връчване на наградите. Следващият уикенд пък от клуба ще разкрием претендентите за титлата в най-старата и уважавана наша категория, тази за Книга на годината.

Оставете отговор