Черна Жътва

Черна Жътва

 

Author: Eragon 16
Date: 07.08.2007

reaping.jpg
Предполагам всеки от вас знае какво направил Господ Бог, когато фараонът на Египет не позволил на божия пратеник Мойсей да освободи от робството си израилтяните живеещи там. Фараонът обаче не склонил да направи това и Бог му пратил десет бедствия. Десет бедствия, които освен че променят историята на Египет, но и склоняват тогавашния фараон да освободи своите роби.
И ето връщаме се в наши дни където в не много далечното бъдеще беше направен филм, в който те заемаха една от главните роли.
Признавам че бях със смесени чувства дали да гледам този филм, особено след нещата които чух по негов адрес и че го гледах само за да видя играта на носителката на “Оскар” Хилъри Суонк.
Катрин е изследовател, загубила вярата си в Бога след загубата на съпруга и дъщеря си. След загубата тя е съсипана и се опитва по всячески начин да докаже ,че чудеса няма…няма Бог….няма Дявол. Всичко върви точно по нейния замисъл докато не се появява странникът Дъг.
Той казва на Катрин ,че в малкото и незабележимо селце „Хевън” стават странни неща.
Водата в реката им е придобила кърваво червен цвят ,и всички от селото мислят че е дело на малко момиченце на име Лорън което според тях е убило брад си и с неговата кръв е напълнила реката.
Скептично настроена и мислеща че това е поредното суеверие Катрин и нейния верен помощник Бен, решават да отседнат в къщата на Дъг и да разучат случая.
Когато пристигат обаче…започват да се случват все странни неща и винаги когато онова момиченце е наоколо. Кравите се разболяват от странна болест. Проказа започва да се движи по хората….
Катрин получава все по-чудновати и чудновати видения…Май скоро ще повярва в чудесата отново1 а?
Споменах в началото че гладех филм само заради Хилъри Суонк. Е, гледах го и заради края. Края, за който са оставени ефектите. Нищо друго във филма няма да ви впечатли. Странен е похватът на режисъора Стивън Хопкинс да обърква сънищата на Катрин с действителността, макар да не е неочакван предвид предишните му опити с “Кошмари на Елм Стрийт – 5”.
Така и не можеш да разбереш какво гледаш-сънищата на Катрин или хорър филм с библейски мотиви.
Актъорската игра е малко над средното ниво. Каста включва: Хилъри Суонк (Катрин Уинтър), Дейвид Мориси (Дъг), Идрис Елба (Бен) и познатата ни от драматичния фентъзи филм Мост към Терабития Анна Софи Род (малкото момиченце Лорън).
Филм който е средна хубост – не задължителен но гледате ли го може и да не останете разочаровани…много…
За финал ще кажа нещо страшно. Филма излезе тази година две дни след рождения ми ден … дали е само съвпадение….

Оставете отговор