Хрониките на Ралмия

Хрониките на Ралмия

 

Author: Darth Sparhawk
Date: 12.09.2011

Photobucket

“Хрониките на Ралмия” е фентъзи-поредица от шест книги, която написах във форума на “Цитаделата” през периода 2006-та – 2007-ма година. Тя разказва историята на един вълшебен свят и сблъсъкът на неговите герои с демоничен зъл дух, който се появява отново и отново…
Можете да изтеглите цялата поредица от ТУК.

Отделните книги са:

І. Перлата на Феникса
Тази книга бе издадена и в книжен формат от издателска къща “Фентъзи Фактор”. Нейн главен герой е Алекс, момче от нашия свят, което се озовава в приказната земя на Ралмия докато се мъчи да подготви домашното си в училищната библиотека. В Ралмия Алекс научава, че магията е истинска, намира верни приятели… но и смъртоносни врагове, които не биха се поколебали да го използват за пъклените си цели. Можете да прочетете “Перлата на Феникса” ТУК.

ІІ. Чеда на магията
Втората книга от поредицата ни среща с нови герои – Джеси и Майкъл, доведени братя, които са много близки, но и много различни. Майкъл е силен и самоуверен, а Джеси винаги притеснителен. Когато се озовават в Ралмия, ролите се обръщат. И двамата обаче ще трябва да повярват в силите си, за да могат да оцелеят срещата си с барон Саркорос – зловещ майстор на черната магия, които иска да завладее два свята.
Може да прочетете книгата от ТУК!

ІІІ. Изумрудът на базилиска
Джефри и Чарли са актьори, които кандидатстват за главната роля в най-новия холивудски проект – екранизация по бестселъровата книга “Хрониките на Ралмия”. Двамата получават повече от очакваното, когато действително са прехвърлени във вълшебен свят, който се очаква да спасят. Двамата са конкуренти и не се обичат никак – но ще трябва да преодолеят различията помежду си, за да се изправят срещу черните елфи и техният пъклен талисман – Изумруда на базилиска…
Може да прочетете третата книга от поредицата ТУК!

Photobucket

ІV. Пътят на черния рицар
Четвъртата книга от “Хрониките на Ралмия” се връща назад в историята на вълшебния свят и разказва героичната, но и трагична история на лорд Дакавар, най-великия рицар, паднал изкусен от злата магия на Прокълнатия. Ако дръзнете да се запознаете с неговата история, отгърнете виртуалия лист ТУК!

V. Нощта на змията
Петата хроника на Ралмия ни среща с Алтан, млад магьосник, който губи всичко в една ужасна нощ, когато чичо му бива убит. Единствената му надежда за оцеляване е в крадла на име Тамия, но срещу тях е оплетена чудовищна конспирация на пъклен магьосник, твърдо решен да върне Прокълнатия в нашия свят…
Дали ще успее, може да научите само ако прочетете книгата ТУК!

VІ. Последната хроника
Във финалната книга на Ралмия, нейните народи и герои ще се изправят за пореден път срещу злия дух на Прокълнатия, който иска да я почерни за вечни времена. Какъв ще е изходът от този сблъсък може да научите само ТУК!

Photobucket

Забележка:
Документът на книга І, който ще намерите на линка, е точно копие на издадената от ИК “Фентъзи Фактор” книга. Документите на продълженията са взети от форума и не са минали професионална редакторска или коректорска намеса. Предварително се извинявам на читателите за всички възможни и невъзможни правописни грешки, които съм допуснал при писането на книгите. Надявам се, те да не попречат твърде много на удоволствието от четенето.
Искрено Ваш:
Александър Драганов

Оставете отговор