“Хасбро” дръпна шалтера на филмите за “Трансформърс”

optimus chest

“Бъмбълби” ще е последният игрален филм от поредицата “Трансформърс” поне до края на 2021-ва година. Това е решението на “Хасбро”, което те обявиха на тазгодишния Панаир на играчките пред инвеститорите си. Шести филм от поредицата на Майкъл Бей няма да има и той е махнат от програмата на компанията. Все пак работата по “Бъмбълби” продължава, като инвеститорите са видели трейлър на продукцията. От начина, по който е поднесена новината не става много ясно дали “Бъмбълби” е прикуъл на досегашните филми, който затваря сагата или пък ще е основа за новата поредица, но е неприятно, че голямата битка с Юникрон така и няма да се види на големия екран.

Въпреки това “Хасбро” не смятат да прекратяват сагата, а напротив – освен че са рекламирали новата анимация Cyberverse са потвърдили и китайското аниме, Nesha and the Transformers, за което писахме през миналата година.  То трябва да излезе през 2019-та. Това е голяма новина, понеже до скоро изглеждаше, че китайците са оттеглили подкрепата си към поредицата, след като “Последният рицар” постигна целите си само в техния бокс-офис. Явно обаче сега са решили да създадат история специално за тяхната аудитория, което може да е добър ход – преди години анимациите от първото поколение се превърнаха в японски анимета, съхранили сагата до появата й на голям екран и идването на Майкъл Бей. Освен това за “Трансформърс” ще се появят и на карти за игра, а се готвят и нови модели играчки.

Сега остава само да видим дали “Бъмбълби” наистина ще излезе този декември, където програмата за блокбъстъри е претъпкана или пък ще бъде отложен за датата, запазена преди за шестия “Трансформърс”. Така или иначе, това ще е краят на един голям етап от историята на сагата, а може би и ново начало, тъй че очаквайте да продължим да следим новините около него.

Тагове:  

Оставете отговор