“Хари Потър” и “Междузвездни войни” завладяха Панаира на книгата

harry prezentacia

Съботата се оказа най-вълнуващият ден от Панаира на книгата досега, благодарение на инициативите на ИК “Егмонт”. В зала 8 на петия етаж в НДК днес се състояха събития, посветени на Хари Потър от 13ч и на “Междузвездни войни” от 18ч. Аз имах удоволствието да чета откъси от илюстрованото издание на Джим Кей и да дискутирам поредицата на Дж. К. Роулинг с водещата Вида Делчева и прекрасните фенове, които изпълниха мястото за гости. Запис от срещата може да гледате ТУК.
harry fenove
Вечерта пък имаше косплей състезание за фенове на “Междузвездни войни”, на което се явиха малки и големи. Видяхме костюми на Лея, Падме, много малки Вейдърчета и един Анакин, който си тръгна с награда. Над всички обаче беше епичен костюм на Кайло Рен, изработен самостоятелно от фенове.
Kylo sre6ta

Весело беше и на останалите щандове, където имаше гостуващи автори – Патрик Нес на Artline Studios, Весела Фламбурари при MBG Books и отново Явор Цанев на общия щанд за книги-игри и българска фантастика от списание “Дракус”.
Панаирът на книгата продължава и утре, когато е последният ден от събитието. От 11ч блогърите Цуро и Емил Конрад ще гостуват на “Егмонт”, а пък на щанда на “Ибис” се завръща Бранимир Събев, за да ви даде последен шанс да си купите новата му книга “Априлска жътва” с автограф.

Оставете отговор