Франция убеди Германия да счупи Интернета в Европа

citadelata purple

Последните дни видяхме станахме свидетели на изключително неприятна развръзка в преговорите на Европейската комисия относно закона за защита на авторското право в Европейския съюз. Под натиска на Франция се образува коалиция от държави, които подкрепят въвеждането на спорните директиви 11 и 13, които могат да унищожат Интернет такъв, какъвто го познаваме, да въведат цензура и на практика да го превърнат в нещо не много по-различно от списъка с канали от кабелната телевизия, който повечето от вас и без това имат в дома си.

Директива 11 налага такса върху споделянето на линкове от сайт в социални мрежи и търсачки. “Гугъл” доказа, че ако тя се въведе, посещаемостта на въпросните онлайн медии спада наполовина, което ще изхвърли голяма част от бизнеса. Още по-страшна е директива 13, която задължава сайтовете да въведат филтри на съдържанието, които ще блокират всяка песен, картина или дори текст, който заплашва авторското право. Така меметата, популярните ремикси, фен произведенията като клипове, фикове или арт, могат да попаднат под ударите на закона. Макар да се твърди, че законът засяга само комерсиалните сайтове, няма гаранция, че малките ще бъдат защитени от алчните корпорации, които стоят зад този план. Нещо повечето, споделянето на съдържание в големи платформи като “Фейсбук”, “Туитър” и “YouTube” може да стане невъзможно, а малките регионални ще фалират поради невъзможност да въведат филтрите, чиято цена започва от 2000 долара на месец и стига до над 60 000.

До тази злощастна ситуация се стигна след натиска на Франция и нейния деспотичен президент Еманюел Макрон, който наскоро смаза с полиция протести срещу управлението си, отличаващо се с въвеждане на нови данъци и премахването на социални придобивки от населението. Германия, която бе най-голямата държава срещу новия закон, засега кляка под натиска на Макрон и остава малцинство от страни да се съпротивляват срещу това безумие. Така борбата срещу новия закон, който ще вкара Интернет и потребителите му в макабрена антиутопия, се води от незавимата евродепутатка Юлия Реда, която призовава потребителите по цял свят да се организират и да сигнализират на своите представители в Европейския парламент да спрат реализирането на кошмара, който се готви.

Ако не успеят,  европейските държави и техните граждани ще се изправят пред ужасния избор да останат в един все по-деспотичен Европейски съюз, чието управление се централизира под контрола на глобалисткия капитал или да последват примера на Великобритания, като го напуснат и скочат в неизвестното, оставяйки сами и уязвими на натиска от по-големи държави.

Присъединете се към движението за свободен Интернет, като подпишете подписка срещу машините за цензура от мракобесната Директива 13 ТУК!

Тагове:  

Оставете отговор